29. července 2013 • 12:45

Hamilton po výhře v Maďarsku: Jeden z mých největších triumfů

Autor: Jakub Knoll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jezdec Mercedesu Lewis Hamilton dal v nedělní GP Maďarska formule 1 zapomenout na předchozí nezdary, kdy se mu ani po startech z prvního místa na startovním roštu nedařilo svá tažení dovést do vítězného konce. Zvítězit z pole position se Britovi podařilo až na čtvrtý pokus. Tento triumf je přitom pro anglického pilota speciální, protože se jedná o jeho první výhru s týmem Mercedes, kam přestoupil před sezonou z McLarenu.



Absolvoval jste zde na Hungaroringu skvělý závod, když jste si po startu z pole position dojel pro suverénní vítězství. Jaké jsou vaše pocity?
Je to opravdu skvělé! Moc jsem si užíval podpory diváků a také musím pochválit tým, který zde odvedl výbornou práci. Ačkoliv se mi včera podařilo získat první místo na startu, o vítězství jsem ani nepřemýšlel, protože jsem si myslel, že mě čeká hodně těžký závod. Auto však nakonec fungovalo skvěle a hlavně se nám dařila práce s pneumatikami, což bylo klíčové.

Právě jste získal své první vítězství jakožto jezdec týmu Mercedes. Co tomu říkáte?
Toto vítězství pro mě znamená strašně moc! Je to určitě jedno z mých nejdůležitějších. Jsem opravdu rád, že mohu být součástí tohoto týmu. Doufám však, že toto je teprve začátek a že další výhry přijdou.

Cítíte nějaký rozdíl mezi vašimi výhrami u McLarenu a nyní u Mercedesu? Je to pro vás jiné?
Každé premiérové vítězství je speciální. Moc dobře si pamatuji na mou první výhru v F1 vůbec a ten pocit byl neskutečný. Nyní je to hodně podobné a je to umocněno ještě tím, že tentokrát jsem to vůbec nečekal. Každopádně tento triumf považuji za jeden z největších momentů mojí kariéry. Před sezonou jsem přišel do týmu, který se trápil, takže z našeho pokroku mám opravdu velkou radost.

Na velké ceně Maďarska formule 1 panovaly drastické podmínky, závodníci se v kokpitech vařili v teplotě až okolo 70 stupňů. Na snímku vítěz závodu Lewis Hamilton
Na velké ceně Maďarska formule 1 panovaly drastické podmínky, závodníci se v kokpitech vařili v teplotě až okolo 70 stupňů. Na snímku vítěz závodu Lewis Hamilton

Po GP Maďarska se letošní sezona přehoupla do své druhé poloviny. V pořadí jezdců se nyní nacházíte na čtvrté pozici a na vedoucího Vettela ztrácíte 48 bodů. Považujete se za kandidáta na titul?
Řekl bych, že je na tyto předpovědi ještě čas. V tuto chvíli je všechno otevřené, stát se může cokoliv. Doufám však, že jsme dnešním vítězstvím započali úspěšnou cestu a že nám budou pneumatiky fungovat dobře i nadále. Každopádně nás ale čeká ještě hodně tvrdé práce a především devět velmi těžkých závodů.

Na Hungaroringu vládlo po celý závod úmorné teplo, když se teplota vzduchu pohybovala kolem 35 stupňů Celsia. Byl dnešní závod fyzicky náročný?
Ani bych neřekl, bylo to docela snadné. Bylo to ale i díky tomu, že na mě v posledních dvaceti kolech nikdo netlačil, takže jsem si mohl trochu oddechnout. Během závodu jsem nicméně hodně pil a všechno mi usnadnily i již zmíněné pneumatiky. Hungaroring mi však sedí i obecně, mám tu dráhu rád a jezdí se mi tady pokaždé dobře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud