Ivo Pospíšil
11. října 2013 • 11:42

Vettel se bojí radioaktivity. Ryby si nechává dovážet z Austrálie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může tu vyhrát už čtvrtý titul v řadě. Když on vyhraje a Fernando Alonso dojede nejlépe devátý. A v boji o titul nenechává Sebastian Vettel před GP Japonska nic náhodě. Zrychluje v trénincích a u stolu si dává pozor na jídelníček. Tak třeba si nechá speciálně vozit ryby až z Austrálie. Důvod? Má strach z těch radioaktivních, které by se mohly po havárií elektrárny ve Fukušimě objevit.



Nehoda v jaderné elektrárně ve Fukušimě se stala už před dvěma lety, přesto ji mají mnozí stále v paměti.

A když letos rybáři vylovili na jihu Japonska u města Hitachi několik radioaktivních ryb (hodnoty prý desetkrát překročily normu), přimělo to i pilota F1 Sebastiana Vettela k větší opatrnosti.

Podle deníku Bild si proto nechává během víkendové GP Japonska nechat vozit ryby a maso speciálně z Austrálie. „Rozhodli jsme se vůbec neriskovat,“ řekl pak mluvčí týmu.

Není to však výjimkou, také ostatní týmy si prý dávají pozor. Tak třeba tým Mercedes přikročil k tomu, že vozí potraviny jen z hlavního města Tokia.

„To by nemělo hrozit žádné riziko,“ řekli představitelé týmu.

Sebastian Vettel v Japonsku útočí na svůj čtvrtý titul v řadě. A získá ho tehdy, pokud vyhraje a Fernando Alonso dojede nejlépe devátý. Titul na okruhu v Suzuce už slavil rovněž před dvěma lety. Jak si tedy povede letos?

VIDEO | Podívejte se na promo video Sebastiana Vettela

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud