17. září 2016 • 16:46

Kvalifikaci F1 s varanem na trati vyhrál Rosberg před Ricciardem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru vozů formule 1 vyhrál Nico Rosberg z týmu Mercedes a do dvoustého závodu v kariéře odstartuje z pole position. Vedle něj bude na startu stát Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu, třetí skončil Rosbergův týmový kolega Brit Lewis Hamilton, vedoucí muž seriálu MS.



Rosberg byl nejrychlejší o více než půl sekundy a vyhrál kvalifikaci už devětadvacetkrát v kariéře. Může zaútočit na třetí vítězství v sezoně za sebou a také na první místo v průběžném hodnocení šampionátu, neboť na Hamiltona má jen dvoubodové manko.

Na konci startovního roštu bude pilot stáje Ferrari Sebastian Vettel, čtyřnásobný mistr světa, který měl technické potíže a mechanici je do konce kvalifikace nestačili dát do pořádku. Přitom v Singapuru vyhrál třikrát v posledních čtyřech letech. Na městské trati se v neděli pojede vpodvečer pod umělým osvětlením.

Průběh kvalifikace narušil varan, který se vydal na prohlídku trati během dnešního posledního tréninku a objevil se před vozem Red Bull Maxe Verstappena. "Jedeš tváří v tvář Godzille," zahlásil osmnáctiletému Nizozemci mechanik do vysílačky. "Máme tady nového kamaráda třetího tréninku," komentoval situaci Španěl Fernando Alonso z McLarenu.

Jezdci se čas od času potkají se zvířaty na trati. Na okruhu v Montrealu se občas objeví svišti nebo lišky, v Dillí zase toulaví psi. V Rakousku na okruh jednou zavítal jelen, v Malajsii jsou často k vidění hadi a při premiéře formule v Ázerbájdžánu se na trať vydala kočka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud