25. května 2017 • 13:33

Hamilton porazil v tréninku v Monaku o dvě desetiny Vettela

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský pilot Lewis Hamilton z týmu Mercedes zajel v úvodním tréninku na Velkou cenu Monaka formule 1 historicky nejrychlejší čas a o dvě desetiny porazil lídra šampionátu Sebastiana Vettela. Trojnásobný mistr světa, jenž bude v sobotu útočit na vyrovnání rekordu 65 kvalifikačních vítězství svého dětského idolu Ayrtona Senny, absolvoval nejlepší kolo za 1:13,425.



Němec Vettel, který po pěti Velkých cenách vede pořadí MS před svým britským rivalem o šest bodů a od roku 2011 byl držitelem dosavadního traťového rekordu, byl o 196 tisícin sekundy pomalejší. Oba muži předčili loňský čas Australana Daniela Ricciarda při jeho kvalifikačním triumfu.

Čtyřnásobný mistr světa Vettel by rád ukončil čekání Ferrari na vítězství v nejprestižnější Grand Prix v kalendáři. Naposledy slavily rudé vozy v tomto knížectví na Azurovém pobřeží výhru v roce 2001 díky Michaelu Schumacherovi.

Čtrnáctým časem s odstupem půldruhé sekundy se vrátil do mistrovství světa po loňském odchodu Jenson Button. Britský pilot zaskočil v týmu McLaren za Španěla Fernanda Alonsa, jenž o víkendu pojede závod Indy 500 ve Spojených státech.

Tréninky na Velkou cenu Monaka, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Monte Carlu:

1. trénink: 1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:13,425, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,196, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,346, 4. Bottas (Fin./Mercedes) -0,366, 5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,429, 6. Kvjat (Rus./Toro Rosso) -0,686.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud