19. listopadu 2021 • 14:21

Verstappen vs. Hamilton: bez trestu. „Pandořina skříňka“ zůstala zavřená

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský jezdec Max Verstappen vyhrál úvodní trénink na Velkou cenu Kataru vozů formule 1. Lídr průběžného pořadí mistrovství světa z Red Bullu zajel na trati v Losailu o 437 tisícin sekundy rychlejší čas než druhý Pierre Gasly z AlphaTauri. Třetí skončil Valtteri Bottas z Mercedesu, jeho týmový kolega a úřadující světový šampion Lewis Hamilton byl se ztrátou 0,786 vteřin čtvrtý. Mercedes navíc neuspěl se snahou o dodatečné potrestání lídr Verstappena.



Čtyřiadvacetiletý Verstappen útočí v premiérové GP Kataru na desáté vítězství v této sezoně. Tři závody před koncem ročníku také hájí čtrnáctibodový náskok v čele před Hamiltonem.

Za předchozí incident v minulé Grand Prix Brazílie Nizozemec trestaný nebude. Komisaři v pátek zamítli dodatečnou stížnost Mercedesu, který poukazoval na to, že Verstappen vyvezl při obranném manévru britského rivala mimo trať.

Zástupci „Stříbrných šípů“ sice poskytli vyšetřovatelům nové záběry z Verstappenova vozu, podle komisařů ale nebyly nijak významné.

„Tohle rozhodnutí jsem čekal. Chtěli jsme ale vyvolat diskuzi před závěrečnými závody, což se povedlo,“ řekl agentuře DPA šéf Mercedesu Toto Wolff. Naopak Christian Horner z Red Bullu netajil spokojenost. „Je to správné rozhodnutí. Jiné by otevřelo Pandořinu skříňku,“ uvedl lídr stáje.

První trénink nedokončil po potížích s brzdami Lance Stroll z Aston Martinu. Menší problémy měli Fernando Alonso z Alpine a Lando Norris z týmu McLaren.

Velká cena Kataru nahradila v šampionátu F1 zrušenou GP Austrálie a koná se poprvé v historii. Druhý trénink začne v 15:00 SEČ.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud