31. března 2022 • 11:20

Hříšná formule a největší sportovní obchod v historii? F1 míří do Las Vegas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marketingoví experti formule 1 si od tohoto kroku evidentně hodně slibují... Do kalendáře mistrovství světa F1 se v příštím roce po letech vrátí Velká cena Las Vegas. V ulicích nevadského „města hříchu“ se bude jezdit noční závod a třeba na sociálních sítích si s tím formule pěkně pohrála. A ví proč, tohle může být největší sportovní deal v histori...



Podle informací deníku Daily Mail počítají představitelé formule 1, že jeden závod v Las Vegas může celkem vynést až 100 milionů liber (2,9 miliardy korun). Zatím potvrzených deset ročníků by tak mohlo vygenerovat až miliardu liber...

Okruh v Las Vegas bude mít 6,12 km a povede kolem nejslavnějších míst ve městě, jako jsou fontány před rezortem Bellagio nebo hotel a kasino Caesars Palace. První ročník závodu by se měl uskutečnit v listopadu na 50 kol s předpokládanou maximální rychlostí 342 km/h.

„Není lepší místo pro závod formule 1 než hlavní město světa zábavy,“ uvedl generální ředitel F1 Stefano Domenicali. „Las Vegas je proslavené po celém světě, zejména jeho bulvár,“ přidal.

Do Las Vegas se formule vrátí čtyřicetileté přestávce - v letech 1981 a 1982 se tam konaly dvě Velké ceny. Oba závody se však tehdy jely na trati vytvořené na parkovišti hotelu Caesars Palace.

Půjde také o třetí americký závod v kalendáři. Od roku 2012 se jezdí v Austinu a letos do programu přibylo Miami. „Je to velká věc a je vidět, jak popularita formule roste,“ řekl Domenicali.

Takhle by měla vypadat Velká cena F1 v Las Vegas
Takhle by měla vypadat Velká cena F1 v Las Vegas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud