21. května 2022 • 13:42

F1 na „olympijské“ trati. Verstappena těší pozice, Sainz má speciální helmu

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvoutýdenní pauze se seriál formule 1 přesunul do Španělska. A většina týmů si připravila na barcelonský okruh Catalunya celou řadu novinek. Například Ferrari přišlo s vylepšením v oblasti podlahy, křídel či brzdových kanálků. Red Bull zase monopost odlehčil a přiblížil se minimálnímu váhovému limitu. Červení býci doufají, že se jim během tohoto víkendu podaří opět snížit náskok, který si před nimi vytvořila italská stáj.



Úřadující mistr světa Max Verstappen po posledních dvou triumfech snížil ztrátu na rivala Charlese Leclerca na 19 bodů. Pokud uspěje v Barceloně, může dostat monackého rivala ještě pod větší tlak. „Líbí se mi pozice, v níž teď jsem. Těší mě i fakt, že k tomu mám i rychlé auto. Na konci minulé sezony jsem to byl já, koho naháněli, a nebylo to příjemné,“ komentoval Verstappen.

Program VC Španělska

Sobota 16:00 kvalifikace
Neděle 15:00 závod
(Vysílá Sport 1 a Sport 2)

Uspět bude chtít ale i Leclercův stájový kolega Carlos Sainz, který je ve Španělsku doma. Před vlastními fanoušky se již během pátečního tréninku předvedl se zbrusu novou helmou. Ta je provedená ve španělských barvách a na zadní straně ji zdobí chilli paprička. „Je to nejhezčí helma, kterou jsem kdy měl,“ pochvaloval si rodák z Madridu.

Velkou cenu bude hostit okruh Catalunya, který vznikl zhruba před třiceti lety stejně jako sportoviště určená pro olympiádu, která se zde konala v roce 1992. Chvíli se dokonce uvažovalo o tom, že budou formule zařazeny na Hrách jako ukázkový sport. Z nápadu sice nakonec sešlo, přesto okruh nakonec olympioniky hostil. Pořadatelé zde udělali cílovou rovinku, na které finišovaly cyklistické souboje.

3

Tolik rezervních jezdců bylo vidět při prvním tréninku v Barceloně. Stáje mají povinnost dvakrát za sezonu nasadit do kokpitu nováčka. Sergia Péreze v pátek nahradil Jüri Vips, Alexandra Albona vystřídal Nyck de Vries a Čou Kuan-jü pustil do kokpitu Roberta Kubicu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud