Marie Sehnálková
28. května 2022 • 20:30

Hamilton dostal nahou fotku od Bottase: Nejlepší, jakou jsem viděl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lewis Hamilton dostal od svého bývalého kolegy z Mercedesu fotku. A to ne ledajakou. Na obrazku pořízeném v Austinu je Valtteri Bottas zachycený tak, jak jej Pán Bůh stvořil. Snímek vyvolal na sociálních sítích velký ohlas a dokonce pomohl vybrat v přepočtu více než 1,2 milionu korun na charitu.



Po Velké ceně Miami si Valtteri Bottas dopřál pár dnů volna a se svou partnerkou, profesionální cyklistkou Tiffany Cromwellovou vyrazili na cestu po Americe. Pár navštívil mimo jiné také známé středisko Aspen v Coloradu, kde se podařil přítelkyni pilota Alfy Romeo pořídit odvážný snímek. Fotka, na níž se nahý finský závodník koupe v horské říčce, vzbudila na sociálních sítích velký rozruch. A tak se zrodil myšlenka zkusit origunálním způsobem pomoct dobré věci.

Valtteri Bottas oslovil Paula Ripkea, který dříve působil jako fotograf u Mercedesu. Společně pak vytvořili několik kopií této fotky, které se rozhodli nabídnout během 24 hodin lidem ke koupi na internetu. Jaké bylo závodníkovo překvapení, když zjistil, že zájem pověsit si doma jeho nahou zadnici projevilo zhruba 5000 lidí. Ti svým nákupem pomohli vybrat více než 50 000 euro na charitativní účely.

A jak vnímá finský závodník skutečnost, že tisíce lidí teď budou mít doma obrázek jeho nahého zadku? „Divné,“ neskrýval rozpaky. „Pár lidí mi poslalo i fotku, že si to už pověsili v ložnici nebo kuchyni.“

Na Velké ceně Španělska se pak novináři z legrace ptali Lewise Hamiltona, zdali si jednu z kopií fotek svého bývalého kolegy z Mercedesu také pořídil. „Nevěděl jsem, že je na prodej, ale je to jedna z nejlepších fotek, které jsem kdy viděl,“ zavtipkovat sedminásobný mistr světa.

Tato zpráva se nejspíše donesla k finskému závodníkovi, který pro svého někdejšího parťáka připravil v Monaku speciální překvapení – velkou zarámovanou fotku i s podpisem. „Poslední výtisk jsem schoval pro mého kamaráda Lewise,“ napsal pak Bottas na Instagram k videu dokumentující chvíli předávky.

Vallteri Bottas a Lewis Hamilton byli týmovýmy kolegy celkem pět let. Spolupráce začala v roce 2017 a skončila loni, když finského závodníka nahradil mladý a perspektivním jezdec George Russell. Za celou dobu u Mercedesu ovšem finský pilot nedokázal vystoupit z Hamiltonova stínu a byl odkázaný plnit úlohu spolehlivé dvojky.

Letos po přestupu do Alfy Romeo se Bottasovi daří a v celkovém pořadí je aktuálně osmý, jen dvě místa za bývalým parťákem Lewisem Hamiltonem. Alfa Romeo, která loni v poháru konstruktérů obsadila deváté místo se i díky jeho práci aktuálně drží na překvapivém pátém místě hned za Mercedesem.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud