2. srpna 2022 • 19:45

Stáj oznámila náhradu za Alonsa, ale... Za ně jezdit nebudu, šokoval talent

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzská stáj Alpine dnes oznámila náhradu za Fernanda Alonsa. Má se jím stát talentovaný australský pilot Oscar Piastri. Jednadvacetiletý mladík však tvrdí: „Nic jsem nepodepsal. V příští sezoně za Alpine jezdit nebudu."



Pouhých 24 hodin poté, co Fernando Alonso oznámil, že v příštím roce usedne do sedačky Aston Martin, už Alpine našel náhradu. Dle očekávání se nástupcem španělského matadora má stát rezervní jezdec týmu Oscar Piastri.

„Oscar je vzácný talent,“ řekl šéf týmu Otmar Szafnauer. „Jako náš rezervní jezdec spolupracoval s týmem na trati, v továrně i při testování. Ukázal vyspělost a rychlost, čímž si zajistil druhé místo vedle Estebana Ocona. Věříme, že tohle duo poskytne kontinuitu, kterou potřebujeme k dosažení našeho dlouhodobého cíle bojovat o vítězství a šampionáty.“

Oscar Piastri na svém Twittru ale uveřejnil zprávu, dle které o novém kontraktu nic neví a v příští rok prý s francouzským týmem rozhodně nepočítá. „Tým Alpine dnes odpoledne bez mého souhlasu zveřejnil tiskové prohlášení, že v příští sezoně budu závodit v jejich týmu. To však není pravda, já jsem s Alpinem nepodepsal žádný kontrakt. V příští sezoně za Alpine jezdit nebudu,” oznámil.

Rodák z Melbourne patří v současné době mezi nejperspektivnější mladé jezdce. Na své kontě má celkem tři juniorské tituly a byl tak jedním z nejžhavějších kandidátů na postup do formule 1. Spíše než v Alpine by se však mladý závodník pravděpodobně viděl raději v McLarenu, ve kterém se mu jeho manažer Mark Webber údajně snažil zajistit sedačku namísto Daniela Ricciarda .

Monopost: Super Max a kdo další táhne Red Bull? Začíná trh s piloty
Video se připravuje ...

Fernando Alonso: Mistr světa F1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud