15. srpna 2011 • 07:18

Přítelkyně závodníků: Nikola utírala slzy, Dominka plakala štěstím

Autor: Blesk Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

MOTOGP V BRNĚ – Na startovním roštu měly Nikola Konradová, přítelkyně Karla Abrahama (21), a Dominika Celá, partnerka Jakuba Kornfeila (18), stejné úkoly. Podpořit své miláčky ve včerejší Velké ceně České republiky a přinést jim štěstí. To se ale povedlo pouze dívce závodníka třídy do 125 ccm. V očích se jí mohly objevit slzičky štěstí, Kornfeil dojel sedmý!



Blesk.cz

 

To slečna »Abrahamová« měla jiné starosti – jak udržet zklamané oči suché při pohledu na přítele, který v premiérovém závodě MotoGP na domácí půdě opět zklamal.

Brněnský motocyklový blázinec odstartoval před jedenáctou hodinou. To se na startovní rovinku vedle Jakuba Kornfeila poprvé v životě postavila s deštníkem v ruce brunetka Dominika. A že to splnilo svůj účel!

Kyjovský rodák vyrovnal výsledek ze druhého podniku letošního mistrovství světa v Jerezu a z dvacáté pozice po kvalifi kaci vybojoval 7. místo!

„Stejně jsem zklamaný. Pokud bych v kvalifikaci neměl problémy s motorkou a vyjel si místo kolem desítky, bylo by to na bednu,“ zhodnotil víkend nejlepší z českých jezdců v Brně.

To v Abrahamově stáji AB Cardion o spokojenosti nemohla být řeč! Špatné výkony už od pátečních tréninků zadělávaly na průšvih. To se také potvrdilo! Abraham vydržel na trati jen pět kol, pak upadl.

Stroj Ducati sice zvedl, pokračoval v závodě, ale po dalších sedmi okruzích bylo hotovo. Z bílé motorky se zakouřilo stejně jako za snem prolomit prokletí Masarykova okruhu.

Tradiční opora na startu v podobě přítelkyně Nikoly tentokrát nefungovala. Závod MotoGP ovládl Australan Stoner. „Celý víkend směřoval špatným směrem. Nešlo nám to, pokazilo se, co se dalo,“ nevymlouval se Abraham.

V zakletém Brně dojel do cíle ze sedmi Velkých cen pouze v roce 2007 (14. místo), kdy ve »dvěstěpadasátkách « řídil Aprilii. Přitom to, že se mu na Masarykově okruhu nedaří, je velký paradox – Automotodrom totiž patří jeho otci.

Na startu závodu se Nikola Konradová, přítelkyně Karla Abrahama, ještě usmívala. Po pádu jejího miláčka ale prožívala chvilky strachu
Na startu závodu se Nikola Konradová, přítelkyně Karla Abrahama, ještě usmívala. Po pádu jejího miláčka ale prožívala chvilky strachu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud