23. února 2012 • 09:43

16letý Popov mistrovství světa nepojede, nesehnal dost peněz

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestnáctiletý motocyklový závodník Miroslav Popov se v nejnižší kategorii mistrovství světa Moto3 letos neobjeví. Sice už byl zapsaný ve startovní listině šampionátu, nakonec vše ale ztroskotalo na nedostatku financí.



"Moc mě to mrzí. Cítil jsem, že jsem opravdu blízko. V týmu mě chtěli. Bohužel, tento sport u nás nemá v současnosti dostatečnou podporu," smutní talentovaný závodník v tiskové zprávě.

Problémy přišly před měsícem, kdy Miroslava Popova opustil hlavní sponzor. "Oznámili nám to dva týdny před prvními testy ve Valencii. Od té doby celý tým skoro nespal a snažil se pro Míru sehnat potřebný obnos. Bohužel takhle narychlo to bylo nemožné," říká motocyklistův otec Miroslav Popov starší.

Italský tým Phonica Racing prý sice snižoval své finanční nároky, ale stejně se jednolo o sumu, kterou nemohl nikdo ze stávajících partnerů pokrýt.

"Každopádně nic nevzdáváme. Míra se pravděpodobně vrátí do italského a španělského šampionátu a opět se pokusíme získat pár divokých karet pro závody mistrovství světa. Zůstane na očích a příští rok se o účast mezi elitou popere znovu," věří Popovův otec.

Naději neztrácí ani šestnáctiletý talent. "Když to vyjde a udělí mi divoké karty, pokusím se opět ukázat na nějakém závodě mistrovství světa. Letos o mě zájem byl, a proto věřím, že když nasbírám další zkušenosti, šanci bych zase dostat mohl," doufá Popov.

Popov startoval v italském a španělském šampionátu a třikrát se představil i v závodě mistrovství světa. Oslnil zejména v Misanu, kde zajel v kvalifikaci šestý čas, v závodě byl třináctý a získal tak premiérové tři body. Startoval i v Brně a Mugellu.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud