Jiří Uhlíř
6. března 2013 • 14:30

Překvapení: Rossiho nevlastní bratr chce závodit v mistrovství světa

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V srpnu mu bude šestnáct let a prozatím jezdí italský šampionát. Luca Marini, nevlastní bratr slavného Valentina Rossiho. Možná v budoucnu nahradí devítinásobného mistra světa, možná se v MS silničních motocyklů představí už v letošním roce.



Luca Marini se s Rossim velmi často navštěvuje, také s ním byl na několika závodech. A samozřejmě ho obdivuje. V jedenácti letech začal Marini jezdit na Hondě NSF 100, závodil v juniorské kategorii. „S motorkami jsem začal v pěti letech, miluji je jako blázen,“ říká Marini, který má s Rossim stejnou matku Stefanii Palmaovou. „O rady ale Valentina moc nežádám. Vždycky se mě spíše ptá na školu, jak mi to v ní jde.“

Palmaová měla po rozvodu s Grazianem Rossim, bývalým závodníkem, dítě s římským psychologem Massimem Marinim. „Luca je důkazem, že Valentino zdědil svou rychlost od jeho matky, ne po mně,“ vtipkoval Graziano Rossi, vítěz tří závodů v kubatuře do 250ccm (1979).

VIDEO: Takhle Luca Marini řádil v jedenácti letech.

Zřejmě měl pravdu. Marini před dvěma lety vyhrál MiniGP, italský seriál pro nadějné závodníky. Dokončil také italský šampionát Moto3, celkově byl devátý.

Podle italských novin Tuttosport a španělského serveru Marca.com by měl Marini závodit za tým Twelve Racing s motocyklem FTR Honda. Na ní v minulém roce ve třídě Moto3 jezdil Romano Fenati a vyjel s ní čtyři umístění na stupních vítězů, včetně vítězství v Jerezu.

Marini v součastné době do mistrovství světa nemůže nastoupit, není mu šestnáct let. Tolik mu bude až v srpnu. I proto se spekuluje, že by se mohl objevit na divokou kartu v Gran Prix San Marina, které se uskuteční 15. září.

„Všechno záleží pouze na něm,“ tvrdí Alessio Aldrovandi, hlavní Mariniho mechanik. „Pokud Luca bude mít v italském šampionátu dobré výsledky, dostane šanci. Účast v mistrovství světa je pro něj velkou motivací, velkým bonusem.“


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud