Ivo Pospíšil
3. srpna 2018 • 11:55

Rossi slibuje hon na Márqueze! Jak si stojí hvězdy před GP v Brně?

Vstoupit do diskuse
0
  • Valentino Rossi a Marc Márquez během tiskové konference v BrněValentino Rossi a Marc Márquez během tiskové konference v BrněFOTO: ČTK

    Boys are Back in Town. Na Masarykův okruh v Brně se včera vrátil ostře řezavý zvuk motocyklů a oni jsou toreadoři, kteří dnes oficiálně zahájí koridu! „Nechci polevit,“ prohlásil na tiskové konferenci Marc Márquez a Valentino Rossi rukavici zvedl: „Ještě je potřeba něco vylepšit, ale můžeme tady bojovat.“ Co hvězda, to jiné rozpoložení před GP České republiky. Každá z nich tu ale chce vyhrát.

  • Marc Márquez - 1. místo (165 bodů)

    Marc MárquezFoto ČTK

    „Je ve stejné formě, jako byl v roce 2014,“ řekl nedávno o Marku Márquezovi italský sok Valentino Rossi, a byť měl tehdy Španěl z úvodních deseti závodů deset výher, i teď s pěti triumfy spolehlivě vládne MS. O 46 bodů. A je nenasytný. „Nechci, abychom polevili. Musíme být stále soustředění,“ vyzval včera španělský šampion z tovární Hondy. V Česku cílí na třetí vítězství v MotoGP. Pokud to dokáže, dotáhne se 67 výhrami v historickém žebříčku na Jorgeho Lorenza. Zastaví ho někdo?

  • Valentino Rossi - 2. místo (119 bodů)

    Valentino RossiFoto ČTK

    Dost možná v Brně překoná hranici 6000 bodů v MS. Aktuálně jich má 5994. Zkusí ale atakovat i 116. vítězství v kariéře? Jeho Yamaha zatím na letošní triumf stále čeká. „Udělali jsme další krůček ke zlepšení, ale chce to čas,“ tuší 39letý Ital. Problémem je prý hlavně elektronika. Jenže i navzdory komplikacím je Ital hlavním Márquezovým nebezpečím v pořadí MS. „Určitě tady můžu bojovat. Trať je tu skvělá a mám odsud spoustu hezkých vzpomínek. Uvidíme, zda tu budeme rychlí,“ uvedl.

  • Maverick Viňales - 3. místo (109 bodů)

    Maverick ViňalesFoto ČTK

    Měl být mladou zbraní Yamahy na Márqueze, ale zatím jeho ďábelskému tempu nestačí. I on na své první vítězství v sezoně teprve čeká. Přišel jeho čas nyní? „Zlepšujeme se. Jsme stále konkurenceschopnější,“ vyhlásil 23letý Španěl z Yamahy. Ten vykřičník ale dobře vnímá. „Odteď si už nesmíme dovolit žádné chyby. Během pauzy jsem trénoval a myslím, že si s motorkou rozumím víc než vloni v Brně. Jsem připraven atakovat limity.“ Další jméno do honu na Márqueze.

  • Andrea Dovizioso - 4. místo (88 bodů)

    Andre DoviziosoFoto REUTERS/Yves Herman

    Zatím je jen stínem loňského „Doviho“, který jel do poslední chvíle s Ducati o titul. Marc Márquez je už teď od něj daleko. „Ztráta je velká, ale víc mě znepokojuje ta, kterou mám také na Yamahu. Je třeba zlepšit body, v nichž nejsme dost dobří, protože jinak s Rossim nebo Viňalesem nemůžeme bojovat,“ chápe. Vloni měl touto dobou už 123 bodů, letos drží jen 88 (tři závody nedojel). „Pořád nám chybí lepší součinnost s pneumatikami, i tak věřím, že budeme bojovat o triumf,“ přeje si.

  • Jorge Lorenzo - 6. místo (85 bodů)

    Jorge LorenzoFoto REUTERS/Jon Nazca

    Čistá hlava. Po sezoně už má zajištěn odchod z Ducati do tovární Hondy (ke španělskému krajanovi Marku Márquezovi), kde podepsal za čtyři miliony eur ročně, a Brno pro něj je… „Ideální závod na druhou část této sezony,“ říká Jorge Lorenzo. V kariéře zde bral už pět výher, z toho dvě v MotoGP. „Tady se cítím jako doma, hodně od toho čekám.“ Po letošních triumfech v Itálii a Katalánsku zní jeho slova až zlověstně. Ducati zde naposledy vyhrála v roce 2007 (díky Caseymu Stonerovi).

  • Dani Pedrosa - 12. místo (49 bodů)

    Dani PedrosaFoto Jan Woitas/dpa via AP

    Loučení. Až v neděli projede cílovou rovinkou, bude to i naposled, kdy pokyne českým fanouškům z tratě. Titulu v MotoGP se Dani Pedrosa zatím nedočkal, na konci sezony skončí po 18 letech v MS svou kariéru, v Česku však vyhrál za svou kariéru čtyřikrát a jedenáctkrát stanul na stupních vítězů. „Zatím se mi letos nedaří, nejsem tak rychlý, zvláště uprostřed a na výjezdu ze zatáček. Brno je však má oblíbená trať, takže věřím, že tu zrychlím,“ doufá. Jaké to bude sbohem?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud