2. března 2020 • 09:25

Koronavirus odložil na neurčito i motocyklovou Velkou cenu Thajska

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká cena Thajska silničních motocyklů se 22. března kvůli hrozbě nového typu koronaviru nepojede. Jezdci elitní kategorie MotoGP tak přišli o druhý závod mistrovství světa. Účastníci nižších kubatur Moto2 i Moto3 s Filipem Salačem by tuto neděli v Kataru závodit měli.



Program v Dauhá byl pozměněn v neděli poté, co vstoupilo v platnost nařízení omezující přílety do země a cestující z Itálie a dalších vybraných destinací musejí automaticky do dvoutýdenní karantény. Právě Itálie je nejzasaženější zemí v Evropě a italských jezdců v MotoGP je šest. Týmy ostatních kubatur už na okruhu v Losailu od minulého týdne testují.

Dnes oznámil thajský ministr zdravotnictví Anutin Čarnvirakul, že vzhledem k epidemii koronaviru musí být Velká cena v Buriramu odložena. „Neříkám, že je zrušena úplně, ale to, že ji posouváme na dobu, až to bude možné,“ řekl agentuře AFP.

Motocyklová Velka cena Thajska je další z řady zrušených významných sportovní akcí kvůli respiračnímu onemocnění COVID-19, které se začalo šířit na přelomu roku z Číny. Například do Thajska nepojedou ani golfistky hrát elitní turnaj LPGA.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud