19. září 2021 • 11:54

Salač závod v San Marinu nedokončil, Moto3 vyhrál domácí Foggia

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklista Filip Salač nedokončil druhý závod mistrovství světa za sebou. Po Velké ceně Aragonie, v níž spadl ze šestého místa, zajel dnes v 18. okruhu do boxů, neboť při kontaktu s jiným jezdcem poškodil motocykl. Pro druhý triumf za sebou si dojel domácí Ital Dennis Foggia a posunul se v pořadí šampionátu na druhou příčku. Salač zůstal sedmnáctý. Druhé vítězství za sebou si připsal také Ital Francesco Bagnaia v MotoGP.



Devatenáctiletý Salač před závodem v Misanu oznámil, že od příští sezony povýší do Moto2. Na okruhu v Misanu se mu ale nedařilo. Až 26. místo v kvalifikaci bylo pro něj letos nejhorším a znamenalo start až z předposlední deváté řady.

Brzy se nicméně posouval kupředu a od třetího kola se pohyboval v bodované patnáctce. Jel ve skupině bojující o dvanácté místo, čelo pole bylo daleko. Ve 14. kole spadl v zatáčce domácí jezdec Romano Fenati, i když jel neohroženě v čele. O čtyři kola později skončila Grand Prix pro Salače.

„Bohužel sedm kol před cílem jednomu z jezdců na zadní rovince chcípla motorka a já jsem do něj zezadu narazil. Jsem rád, že jsem nespadl, ale jinak jsem dost smutný, protože motorka nebyla schopna dál pokračovat,“ popsal v tiskové zprávě Autoklubu ČR.

Poškození bylo více. „Měl jsem prasklé kolo, ohnuté vidle, vytrženou hadičku od přední brzdy a bouchlo mi to přední gumu. Štěstí, že jsem nespadl, ale je to smůla, co se zase stalo. Do příštího závodu musíme zapracovat na kvalifikaci a mít hlavu vzhůru,“ dodal Salač.

Za vítězným Foggiou projeli cílem další Italové Niccoló Antonelli a Andrea Migno. Seriál MS bude pokračovat 3. října Velkou cenou Ameriky v Austinu.

Bagnaia slavil minulý týden v Aragonii první vítězství v MotoGP v kariéře a na domácí italské půdě na něj dnes navázal. Člen týmu Ducati odolal v závěru ataku lídra šampionátu Fabia Quartarara a Francouze porazil o 364 tisícin sekundy. Pro třetí místo a své první stupně vítězů v nejsilnější třídě si dojel Enea Bastianini.

Druhému muži průběžného pořadí Bagniaovi se podařilo mírně stáhnout ztrátu na Quartarara, jenž usiluje o první mistrovský titul. Jezdec Yamahy má před závěrečnými čtyřmi závody stále výrazný náskok 48 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud