Ivo Pospíšil
5. července 2013 • 11:34

Delší návrat? V rallye pojedu jen Francii, vyvrátil spekulace Loeb

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nerozmyslel si to. Přemlouvali ho fanoušci a chystalo se mu domluvit i vedení Citroenu, Sébastien Loeb však „bohužel“ pro příznivce rallye, drží slovo. Francouzský fenomén totiž vyvrátil spekulace o tom, že by se letos vrátil do WRC vícekrát než v domácím podniku ve Francii. K plánovanému souboji Loeb – Ogier tak už letos dojde jen jednou.



Ze tří startů letos dvakrát vyhrál. A kdykoliv letos do WRC nastoupil (Monte Carlo, Švédsko, Argentina), hned to mělo zvláštní náboj. O to víc, když se mohl měřit se svým nástupcem a rivalem Sébastienem Ogierem.

Jenže napínavý boj dvou rychlíků v rallye už letos fanoušci uvidí jen jednou.

Loeb totiž zamítl, že by k již předem slíbené účasti ve Francouzské rallye (3. – 6. 10.) přidal nějakou další a necelý týden po vítězství v Pikes Peak potvrdil, že se bude soustředit na vývoj vozu pro šampionát cestovních vozů WTCC.

„Neplánuji, že bych závodil někde jinde, než ve Francii,“ přiznal. Jeho záměr mělo údajně změnit i vedení Citroenu a šéf týmu Yves Matton slíbil, že s Loebem promluví, to však zřejmě nenastalo.

„S Yvesem jsem o tom dosud nemluvil. A podle mě to není ani reálné, protože i tak už jsem hodně zaneprázdněný věcmi, které mě čekají v druhé polovině sezony,“ dodal Loeb.

Jeho pozici lídra WRC letos zaplnil právě Sébastien Ogier z Volkswagenu, který má šest podniků před koncem náskok 64 bodů na svého týmového kolegu Latvalu.

Podívejte se na Sébastiena Loeba v Pikes Peak


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud