10. července 2017 • 15:24

Znovu ve vedení! Kolomý se vrátil do čela Rallye Hedvábná stezka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Kolomý s tatrou se vrátil do vedení v Rallye Hedvábná stezka. Pilot týmu Buggyra Racing obsadil v dnešní třetí etapě druhé místo za Sergejem Vjazovičem z Běloruska s vozem MAZ a v průběžném pořadí předstihl Nizozemce Maartena van den Brinkena, který na 329 kilometrech rychlostní zkoušky mezi Ufou a Kostanajem zajel až desátý čas.



"Hodně rychlá etapa, konečně přestalo pršet, ale i tak to bylo hodně uklouzaný. Phoenix přímo letěl. Navigačně jsme žádnou chybu neudělali a jsem rád, že jsme v cíli. Začíná se to pěkně rozjíždět, ale chleba se bude lámat později, proto si z průběžného vedení zatím moc nedělám," řekl Kolomý. Na prvním místě má náskok 2:40 minuty na domácího Antona Šibalova, aktuálně nejrychlejšího pilota kamazu. Třetí je Dmitrij Sotnikov a čtvrtý Ajrat Mardějev, kteří také hájí barvy ruského továrního týmu.

VIDEO: Záběry ze 3. etapy

Další Čech na startu Aleš Loprais měl v neděli technické problémy a nedojel do cíle druhé etapy. Podle dostupných informací se mu nakonec podařilo opravit nefunkční spojku a chtěl v rallye i s penalizací pokračovat. V dnešních výsledcích však chybí a neobjevuje se ani na mezičasech. Podle zprávy Buggyry do třetí etapy nenastoupil.

Do čela kategorie automobilů se vrátil Sébastien Loeb z Francie, který zásluhou nejrychlejšího času opět předstihl krajana Stéphana Peterhansela, týmového kolegu z Peugeotu.

Výsledky 3. etapy:

1. Viazovič (MAZ)
2. Kolomý (Tatra) - + 0:55
3. Van Genugten - + 3:39

Celkové pořadí:

1. Kolomý (Tatra)
2. Šibalov - + 2:40
3. Sotnikov - + 5:13

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud