9. března 2018 • 09:03

Vstup do Mexické rallye zvládl nejlépe Neuville, Loeb je desátý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgičan Thierry Neuville vyhrál úvodní městskou rychlostní zkoušku Mexické rallye. Vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství světa a tovární jezdec Hyundai porazil druhého Otta Tänaka z Estonska na trati dlouhé 2,53 km o 1,9 sekundy. Třetí je s odstupem další desetiny sekundy Francouz Sébastien Ogier.



"Je to skvělý začátek, ale máme před sebou obtížný víkend," řekl Neuville. Na posádky čekají náročné šotolinové tratě, vysoké teploty a jízda ve vysoké nadmořské výšce. "Už se na to všechno těším," podotkl belgický pilot, který má po dvou závodech náskok deseti bodů na úřadujícího šampiona Ogiera.

Rozdíly mezi elitními jezdci jsou podle očekávání jen minimální. Dvanáctý Švéd Pontus Tidemand, tovární jezdec Škody, ztrácí na Neuvillea jen 4,9 sekundy.

Desátým časem vstoupil do rallye devítinásobný světový šampion Sébastien Loeb, který MS opustil v roce 2012 a poté si připsal jen několik příležitostných startů. Od prvního místa jej v noční městské erzetě, ve které piloti jezdili v Guanajuatu i podzemními tunely, dělilo 4,7 sekundy.

Mexická rallye dnes pokračuje devíti rychlostními zkouškami. První etapa skončí v noci na sobotu evropského času.

Výsledky:

1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 2:06,7, 2. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -1,9, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -2,0, 4. Latvala, Anttila -2,5, 5. Lappi, Ferm (všichni Fin./Toyota Yaris) -2,9, 6. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) -3,2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud