Ivo Pospíšil
16. března 2018 • 12:17

Vloni mu shořelo auto na uhel. Teď se Štajf chystá i na závody v Kuvajtu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínáte na loňskou Barum Rallye? Během přejezdu mu shořel vůz takřka na uhel. Teď však s týmem Racing 21 vyrazí do třetí sezony. „A kéž se nám něco takového už nebude opakovat,“ řekl Vojtěch Štajf týden před startem MČR (Valašské Rallye). Chce se znovu umisťovat v první pětce, ale také bojovat o stupně vítězů během absolvování kompletního Rallye Středního Východu.



Zažertovali humorným videem v hlavní roli s  Petrem Čtvrtníčkem , v němž věnovali jednu ze svých dvou Fabií R5 policii, když však přišla vážná řeč, měli jasno. „Ty dvě předchozí hodnotím skvěle. Ne úplně ideálně, ale ze strany Vojty to bylo téměř perfektní,“ přiznal spolumajitel týmu Racing 21 Karel Janeček

Pamatujete, vloni v závěrečný den na Barum Rallye při přejezdu jeho vůz nenadále chytl plamenem a shořel. „V tom videu jsme si z toho trochu dělali srandu, ale je pravda, že to tehdy sranda nebyla. Doufám, že už se nic takového nebude opakovat,“ přiznal nyní Štajf.

VIDEO: Vojtěch Štajf předal policejní Fabii Petru Čtvrtníčkovi

A raději proto vyhlíží novou sezonu. Například start v úvodním díle českého mistrovství – Valašské rallye, která je už příští týden.

„Samozřejmě, že máme ambice, ale už tam jede 18 vozů R5, takže český mistrák bude náročný. Jen tovární Škoda Motorsport nasazuje na Valašce dvě auta, tudíž pohybovat se kolem první pětky je smělý cíl. Vloni jsme ale měli dobrou formu, a pokud jsme nevychladli, nemusel by to být nereálný cíl,“ přiznal Štajf.

Českým mistrovstvím navíc nekončí. Do výbavy přidal druhý vůz se speciálně připraveným šotolinovým podvozkem. Pro závody na mezinárodním poli a ne ledajakém. Chce absolvovat kompletní Šampionát Středního Východu.

„Byli jsme vloni nadšení závodem v Iránu a nadchla nás ta možnost startovat na Mistrovství Středního Východu. I Nasser Al Attíja říkal, že na nás už těší. V Middle East Championship bychom chtěli se pak umisťovat na bedně,“ netajil se a jeho navigátorka Markéta Skácelová se vyprávěla: „V těchto závodech je určitě rozdíl v teplotě. Jen venku je 45 °C a v tom závodním autě je to ještě znásobené. Na druhou stranu je pěkné, že se potkáte s novými lidmi a rozšíříte si oblast přátel. Šotolina je krásná a těším se, až se na ní sklouznu.

První v plánu exotického šampionátu je Rallye Jordánsko na konci dubna. Během mise je pak ale i například čekají podniky v Libanonu, Iránu, Kuvajtu nebo Kataru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud