30. července 2019 • 13:42

Vyjde čtvrtá výhra Škody v řadě? Vůz funguje skvěle, burcuje Rovanperä

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po měsíc a půl dlouhé pauze se znovu roztáčí kolotoč WRC. Na Finské rallye, která se koná od 1. do 4. srpna, budou opět k vidění také souboje v kategorii WRC 2 Pro, ve které by si rád pro čtvrté vítězství v řadě dojel domácí Kalle Rovanperä. Vycházející rallyeová hvězda už si perfektně zvykla na modernizovaný vůz Škoda Fabia R5 evo a chce jediné. Výhru. „Miluji tyto rychlé a hladké šotolinové trati v mé rodné zemi,“ řekl Fin.



Nastoupit jako favorit před domácím publikem je pro závodníka vždy něčím speciálním. A že nízký věk není pro klidného Rovanperu žádný problém ukazoval už před rokem. V kategorii R5 byl v roce 2018 ve Finsku jasně nejrychlejší, jenže technické potíže ho odsunuly na druhé místo za Eerika Pietarinena.

Finskou rallye tehdy posádka Eerik Pietarinen/Juhana Raitanen s privátně nasazeným vozem v kategorii WRC 2 vyhrála. Tentokrát už mimochodem pojede v barvách Škoda Motorsport v kategorii WRC 2 Pro a pokusí se přerušit Rovanperäho sadu výher. Ten se ale jen tak nedá.

„Před soutěží jsme úspěšně absolvovali testy a náš vůz funguje skvěle. Mám v něj důvěru, a to je na těchto fantastických tratích velmi důležité,“ stojí v tiskové zprávě.

Cílem stáje před severskou rallye je převzít vedení v hodnocení výrobců, hlavně na to se budou oba domácí jezdci soustředit. „Víme, že Kalle i Eerik jsou velmi rychlí. Nyní ale musí před domácím publikem ukázat také svoji chladnou hlavu a rozvahu. Doufám, že se jim podaří pro ŠKODA Motorsport přivézt body,“ řekl šéf stáje Michal Hrabánek.

Dva týdny před startem rallye Škoda odevzdala do rukou bývalého jezdce Toniho Gardemeistera první zákaznický vůz Fabia R5 evo a právě pro jeho stáj Pietarinen bude závodit.

„Moc dobře si pamatuji na své loňské zdejší vítězství a nyní se již nemohu dočkat na svezení s novou generací vozu,“ řekl snadšením mladý finský jezdec.

Vítězná posádka (zprava) Kalle Rovanperä a Jonne Halttunen z Finska
Vítězná posádka (zprava) Kalle Rovanperä a Jonne Halttunen z Finska

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud