27. ledna 2020 • 14:07

Po sedmi letech změna! Chtěl jsem lepší výsledek, hlásí Ogier po Monte Carlu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra z toho nebyla, ale i tak tým Toyota Gazoo Racing s novým jezdeckým obsazením v úvodním seriálu WRC v Monte Carlu uspěl. Za nejrychlejším Thierrym Neuvillem z Hyundaie se totiž umístili Sébastien Ogier a Elfyn Evans a hlavně díky jejich bodům se japonská stáj dostala na čelo tabulky konstruktérů. „O kousek nám to uteklo, ale i tak si myslím, že 22 bodů je velmi dobrých," řekl druhý v cíli Ogier.



Do závěrečného dne vstupovala v Monte Carlu stáj Toyota se dvěma jezdci na prvních dvou pozicích. Ogier i Evans se skutečně plynového pedálu nebáli, ale Neuville díky sadě nejrychlejších časů nakonec znemožnil dvojici jezdců s Yarisem zvítězit.

„Doufal jsem v o něco lepší výsledek, chtěl jsem pro tým hned na začátek vítězství,“ řekl Ogier, který slavnou rallye nevyhrál poprvé po sedmi letech.

Ostřílený Francouz nicméně ukázal potenciál, který má stále obrovský. Těžko odhadovat, jak vysoko zamíří, až se s vozem sžije. Co dovede se například na poslední chvíli dozvěděl právě nový parťák Evans, kterého Ogier v závěrečné power-stagi obral o druhé místo.

Pro Velšana to navíc byla porážka celkem bolestivá, od lepší pozice ho dělilo pouhých dvanáct tisícin sekundy!

Takhle to v Monte Carlu vypadalo na stupních vítězůFoto Profimedia

„Cítím trochu zklamání, měli jsme na to tuhle rallye vyhrát,“ řekl jedenatřicetiletý závodník zklamaně. Na druhou stranu není důvod se cítit špatně. „Tlačil jsem na pilu, ale všechny zatáčky mi prostě nevyšly podle představ,“ zamyslel se.

I tak pro něj jde o nejlepší umístění od Korsické rallye z března 2019, kde skončil také třetí. V Monte Carlu zajel vůbec nejlépe v kariéře.

Solidně si vedla také třetí nová tvář, devatenáctiletý Kalle Rovanperä, který je mimochodem historicky nejmladším továrním jezdcem, který závodí ve WRC na plný úvazek. Hlavně v závěru rallye ukázal nadání a vyjel si páté místo.

„Bylo to celkem ožehavé učit se s novým vozem za těchto podmínek, a myslím, že podmínky byly letos opravdu složité. Ale během víkendu jsem se toho spoustu naučil,“ stojí v tiskové zprávě.

Další na řadě je Švédská rallye, která startuje 14. února.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud