9. března 2012 • 08:50

Noční úvod Mexické rallye zvládl nejlépe Petter Solberg

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahajovací noční rychlostní zkoušku Mexické rallye, třetího dílu mistrovství světa, vyhrál norský pilot Petter Solberg s fordem. Na kilometrové trati městem Guanajuato porazil o čtyři desetiny sekundy obhájce loňského vítězství a osminásobného světového šampiona Francouze Sébastiena Loeba na Citroënu.



Solberg v superspeciálce navázal na vítězství z takzvané kvalifikační rychlostní zkoušky, která je letošní novinkou. Na jejím základě si mohou prioritní jezdci zvolit, z jaké pozice do soutěže odstartují.

Poslední "předloebovský" mistr světa tak dnes vyrazí na šotolinové cesty jako čtrnáctý.

Po čtvrtečním atraktivním úvodu pro diváky jsou mezi jezdci minimální rozdíly. Třetí Nor Mads Östberg na fordu ztrácí na svého krajana šest desetin, do sekundy se ještě vešel i šestý Estonec Ott Tänak.

V Mexiku je dnes na programu jedenáct testů, soutěž končí po 24 erzetách tradičně v neděli. Vedení v MS bude hájit francouzská hvězda Loeb, jenž má po zimních soutěžích v Monte Carlu a Švédsku sedmibodový náskok před týmovým kolegou Mikkem Hirvonenem z Finska.

První neevropská rallye letošního šampionátu je bez české účasti.

Mexická rallye, třetí díl mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. RZ:

1. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS) 53,7, 2. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citröen DS3) -0,4, 3. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS) -0,6, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citröen DS3) -0,8, 5. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS), 6. Tänak, Sikk (Est./Ford Fiesta RS) oba -1,0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud