16. října 2012 • 18:19

Zlomený kotník Lacka nezastavil, v ME obhájil bronz a příště chce výš

Autor: ivp, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uspěl. Ač řešil problémy na trati i se svým zdravím. V půlce sezony si český truckový závodník Adam Lacko zlomil kotník, na konci však slavil obhajobu třetího místa na mistrovství Evropy tahačů. „Jsem rád, že jsem byl schopný sezonu dokončit,“ hodnotil ročník na dnešní tiskové konferenci jezdec týmu MKR Technology. A plánuje, že v příštím roce zaútočí ještě výš.



Obhájil třetí místo, když ale Adam Lacko začal vyjmenovávat trable, které ho během roku potkaly, uznal, že letošní sezona v tahačích byla těžší než ta předcházející.

„Letos to bylo o hodně těžší. Sezona byla zaprvé o jeden víkend delší, navíc jsem si v půlce sezony zlomil kotník. Jsem rád, že jsem byl schopný ji dokončit a obhájit třetí místo,“ přiznal Lacko.

Bronzovou pozici si zajistil až v posledním závodě ve francouzském Le Mans, kde porazil svého týmového kolegu z týmu MKR Technology Markuse Östreicha. V šampionátu nestačil jen na dvojici Hahn – Albacete, kteří závodili s vozem MAN.

„Po zimě nás překvapili. Vytáhli na nás silnější motor a trošku nám vytřeli zrak. Pak jsme vymýšleli něco, abychom se jim přiblížili. To se na konci sezony povedlo, ale ztráta byla příliš velká,“ uznal Lacko.

Přes dvě třetí místa v řadě však cílí na další úspěchy. A to rovnou v příštím roce, kdy by chtěl vozy MAN porážet.

„Máme nachystány velké inovace na zimu, začneme testovat už v listopadu. Doufám, že se nám povede to, aby many neměly na prvním závodě náskok, ale naopak abychom ho získali my. Doufám, že budeme bojovat o lepší pozice,“ dodal Lacko.

Lacko je připraven podat v Mostě maximální výkon
Lacko je připraven podat v Mostě maximální výkon

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud