5. října 2014 • 17:07

Plochodrážní Zlatou přilbu vyhrál Australan Holder, Franc byl osmý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr světa z roku 2012 Chris Holder z Austrálie vyhrál Zlatou přilbu, tradiční plochodrážní závod v Pardubicích. Druhý ve finále skončil další stálý jezdec seriálu Grand Prix Švéd Fredrik Lindgren, třetí dojel Chorvat Jurica Pavlič. Nejlepší z Čechů Josef Franc byl druhý ve finále B a je klasifikován na konečném osmém místě.



Na startu nebyl obhájce prvenství Darcy Ward, legendární trofej ale po Holderově vítězství opět poputuje do Austrálie. "Zlatá přilba je trofej, o kterou jsem hodně stál, a povedený závod je pro mě povzbuzením před vyvrcholením Grand Prix už příští víkend," řekl deníku Právo sedmadvacetiletý Holder. Před posledním závodem GP v Toruni je v průběžném pořadí mistrovství světa šestý.

Švéd Lindgren byl v Pardubicích druhý už potřetí. "Takže budu muset přijet ještě jednou, abych tu stříbrnou pardubickou sérii změnil," litoval Seveřan.

Do Pardubic nakonec nepřijel původně avizovaný vítěz závodu z roku 2011 Rune Holta z Polska. Dán Hans Andersen, který Zlatou přilbu vyhrál v roce 2008, vypadl v semifinále a skončil po jasném vítězství ve finále B nakonec sedmý. Pro stálého jezdce seriálu Grand Prix Brita Chrise Harrise bylo rovněž konečnou semifinále, ze své poslední jízdy odstoupil.

Franc ve vylučovacích jízdách nasbíral devět bodů za první a druhé místo, ve čtvrtfinále mu k postupu stačily první a třetí pozice. Čtyři body v semifinálové skupině ale už byly málo. "Není to úplně špatně, ale chtěl jsem ještě trochu víc," řekl Franc.

Další český jezdec Aleš Dryml byl nasazen přímo do čtvrtfinále a po vítězství v první jízdě a druhém místu ve třetí rozjížďce hladce postoupil do semifinále. Tam se mu ale už tolik nevedlo. Nejprve přijel předposlední, pak nezabodoval a do třetí jízdy už nenastoupil. Okamžitě totiž zamířil na letiště, kde byl připravený vrtulník na jeho přesun k večernímu závodu polské ligy v Ostrówě.

"Když moje šance na velké finále vyhasly, chtěl jsem ušetřit čas a odjel trochu dřív, i tak byl ten přesun dost na krev," konstatoval Dryml. Finále B se tak na Svítkově jelo jen ve čtyřech. Ve čtvrtfinále skončily šance dalších českých jezdců Tomáše Suchánka, Hynka Štichauera, Václava Milíka a Eduarda Krčmáře.

Zlatá přilba, mezinárodní závod na ploché dráze v Pardubicích:

Finále: 1. Holder (Austr.), 2. Lindgren (Švéd.), 3. Pavlič (Chorv.), 4. Miedziňski, 5. Walasek (oba Pol.), 6. Aspgren (Švéd.).

Finále B: 1. Andersen (Dán.), 2. Franc (ČR), 3. Lahti (Fin.), ...A. Dryml (ČR) nenastoupil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud