23. února 2016 • 08:00

Abraham už rozbil i superbike, kvůli jeho bouračce ukončili trénink

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne moc šťastně vykročil motocyklový jezdec Karel Abraham do své nové superbikové kariéry. Během posledních testů na australském okruhu Phillip Island, kde o víkendu zahájí boje v mistrovství světa WSBK, tvrdě havaroval a zničil svůj stroj BMW S 1000 RR. Kvůli bouračce komisaři celou session raději zastavili.



Několik seznamovacích jízd na začátku roku šly pro Karla Abrahama, který po minulé sezoně přerušil svoji kariéru v MotoGP a vydal se do světa superbiků, vcelku dobře. Příjezd na Phillip Island, kde už bude i závodit, se ale nepovedl.

Brněnského rodáka postihl pořádný highsider, kvůli kterému test trval jen 25 minut. Motocykl si mechanici odvezli ke kompletnímu předělání, Abraham vyvázl bez zranění. „Jezdec je úplně v pořádku a je připravený vrátit se na trať,“ uvedl jeho nový tým Milwaukee BMW.

Co se vlastně stalo? „Byl to nepříjemný pád, ale já jsem okay. Dostal jsem highsidera v předposlední zatáčce. Chytl jsem velmi dobrou rychlost, ale trvalo to hodně krátce. Co je ale k zamyšlení, když jsem havaroval, tak jsem rozhodně nebyl na limitu, všechno bylo easy. Highsider mě hodně překvapil, vůbec nevím, proč jsem spadl,“ citoval Abrahama server motoforum.cz, který informaci přinesl.

Tým ji potvrdil, s tím, že hned po nezbytné opravě technicky bude Abraham pokračovat. Jeho start v úvodním závodě sezony by ohrožen být neměl.

Nehoda se mohla stát kvůli olejové skvrně na trati. „Musíme se podívat na data. Později jsem slyšel, že snad byl na trati olej. Můj motocykl při havárii žádný olej neztratil, takže ode mě to nebylo. Ale možná to byl důvod mého pádu,“ krčil rameny Abraham.

Havárie mu zkazila náladu. Se superbikem se stále ještě sžívá a každý testovací den je pro něho výhodný. „Je to opravdu škoda, že jsem ztratil celý den. Pokud bychom dnes absolvovali kompletní slunečný testovací den, tak by nám to hodně pomohlo. Dobré je, že jsem měl tu správnou rychlost, ačkoliv jsem byl se superbikem na Phillip Islandu poprvé, tak jsem byl okamžitě dobrý. Ale v úterý se vrátím určitě nazpět, snad se nám podaří zjistit, proč jsem vlastně havaroval,“ svěřil se motocyklovému serveru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud