1. dubna 2016 • 13:03

Řezníkem nebudu, ale klobásy jím rád, říká Kolomý. Na Dakar jich vezl 370

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na letošní Dakarskou rallye si Martin Kolomý vzal s sebou přes 370 klobás. Pořádnou porci si přibral i na polský závod Carmont Baja Drawsko, který čeká českého pilota již dnes. Pro Kolomého z týmu Tatra Buggyra Racing to bude první výzva po Dakaru. Závodit se bude na cvičišti NATO. „Strava na posilněnou přijde určitě vhod,“ směje se vítěz etapy na letošní Dakarské rallye.



S přísunem klobásek to Kolomý nemá složité. Jeho rodina vlastní v Bruntále řeznictví. „Nevěřili byste, jak je to náročné řemeslo, musí se vstávat v jednu hodinu ráno a práce je do večera,“ popisoval Kolomý.

Jeho rodina provozuje soukromé řeznictví již od devadesátých let. To ale neznamená, že by se český pilot chtěl stát jednou řezníkem. „To nikdy, moc mě to nelákalo. Mám rád tuhle stravu, ale vůně nafty či benzínu je lepší,“ dodává Kolomý, kterého na polském závodě Carmont Baja Drawsko čeká celkem 413 kilometrů, z toho 355 kilometrů budou měřené úseky.

Startuje se pátečním prologem a v sobotu následují dvě shodně dlouhé etapy.
„Jediné, co o trase závodu vím, je, že Baja Drawsko se bude konat ve vojenském prostoru, který má 36 000 hektarů. Polská armáda umožňuje pořádání závodu ve vymezeném prostoru. Z toho, co jsem viděl na obrázcích, se jedná o docela hezkou lokalitu,“ říká Martin Kolomý.„Jedeme na osvědčeném autě, takže míříme vysoko.“

Buggyra nasadí do závodu tři posádky. Dakarem ošlehané trio Martin Kolomý, René Kilian, David Kilian „osedlá“ Fat Boye, Tomáš Ouředníček s Pavlem Vaculíkem pojedou na osvědčeném Hummeru. Premiéru v cross country bude mít David Vršecký, který bude startovat na Tatře Phoenix společně s navigátorem Josefem Kalinou a Jiřím Strossem.

„Pepu Kalinu jsem si vyžádal, protože díky jeho navigátorským schopnostem se na trati nejspíše neztratím,“ říká se smíchem David Vršecký.

Časový harmonogram Carmont Baja Drawsko 2016
Pátek 1. 4. 2016
17:00 – SS1 Woliczno (6,65 km)
Sobota 2. 4. 2016
09:10 – SS2 Poligon Drawski (174,62 km)
14:20 – SS3 Poligon Drawski (174,62 km)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud