30. května 2016 • 22:11

Lacko zkrotil „tlustou lišku“ a vládne. Snad to vydrží, přeje si lídr tahačů

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně! Adam Lacko se poprvé v kariéře probojoval do čela průběžného pořadí Evropského poháru závodních tahačů. Český pilot v italském Misanu jen těžko hledal soupeře. Ze čtyř závodních jízd vyhrál tři. O šestý triumf sezony ho připravil v poslední jízdě jeho největší rival Jochen Hahn z Německa. Další pilot ze stáje Buggyra Jiří Forman v Itálii dopomohl týmu k dvěma výhrám v poháru konstruktérů.



„V sobotu a v neděli jsem si posbíral první místa, měl jsem z toho radost. Takový víkend jsem ještě nikdy neměl,“ vykládal rozesmátý Lacko. V sobotu se radoval ze dvou vítězství a v nastoleném trendu pokračoval i o den později, kdy vyhrál Superpole a následně také třetí víkendovou jízdu.

Posledním Čechem, který vedl truckový šampionát, byl David Vršecký v roce 2009, kdy získal svůj druhý evropský titul. Po víkendu v Itálii vládne jeho bývalý kolega z týmu Buggyra. „Soupeři mě jako lídra berou, s nikým nemám problém. Snad to vydrží co nejdéle, hlavně do posledního závodu,“ přál si Lacko.

Na novou sezonu se těšil. Vždyť jeho nová buggyra měla být přelomová – oproti jiným vozům má „čumák“ a precizně vytvořenou aerodynamiku. Nový design karoserie tahače vypracoval student ČVUT Matěj Koza. V čem je tedy jeho největší síla? „To se neříká,“ smál se Lacko.

Nakonec jednu přednost nového tahače ze stáje Buggyra zmínil: „Auto je hlavně stabilní. Když je teplo, tak se nepřehřívá, a tím nezpomaluje. Na tom jsme schopní vydělat. Určitě má také lepší přítlak, celkově jsme tahač zrychlili,“ tvrdil Lacko o autě, které přezdívá „Tlustá liška“.

V neděli vyšel naprázdno nováček Jiří Forman, který však přispěl k vítězství Buggyry ve třetím závodě. „Pro mne to byl úplně nový víkend. Učil jsem se trať, chování auta v takto náročných podmínkách a tvrdé souboje na trati. Přestože neděle není výsledkově asi to, co bych si já nebo tým představovali, se svým progresem jsem spokojený,“ uvedl po závodě Forman.

Třetím podnikem pokračuje evropský šampionát tahačů za dva týdny na francouzském okruhu v Nogaru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud