8. září 2017 • 10:57

Formule 1 pojedou na Masarykově okruhu, pokusí se překonat rekord

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně rušno bude tento víkend na brněnském Masarykově okruhu, kde se v rámci tradičních Masaryk Racing Days rýsuje šance na překonání absolutního traťového rekordu v podání formulového monopostu Toro Rosso STR1. Rekord má hodnotu 1:39,093 minut a jeho držitel Ingo Gerstl je se svou F1 znovu na startu.



Rakouský pilot Ingo Gerstl dokáže po trati Masarykova okruhu „letět“ průměrnou rychlostí přes 200 kilometrů v hodině na jedno kolo. Vloni při kvalifikaci závodu BOSS GP atakoval hranici 1:36 minut na kolo, rekord okruhu však může zajet pouze v ostrém závodě, a tak platí jeho čas 1:39,093 minut z roku 2015.

Letos je Gerstl se svojí formulí Toro Rosso STR1 znovu na startu a rekord bude atakovat znovu. Celkem se na startovní rošt v sérii BOSS GP postaví patnáct monopostů, v předběžné startovní listině jsou zapsány tři vozy F1. Doplní je další monoposty z nejprestižnějších světových sérií jako GP2 nebo AutoGP.

Kromě toho se víkendové boje na brněnském okruhu Masaryk Racing Days ponesou především ve znamení souboje středoevropské okruhové elity o mistrovské tituly. Právě na Masarykově okruhu vrcholí šampionát FIA CEZ, ve kterém startují piloti cestovních a GT vozů, stejně jako dalších formulových monopostů. „Pro středoevropský okruhový šampionát jsou závody Masaryk Racing Days vrcholem a zároveň poslední bitvou letošní sezóny, čemuž odpovídají nadstandardně zaplněné startovní listiny. Například do závodu tříd D4 nad 2000 ccm a D5 je přihlášeno 37 jezdců. Divácky velmi atraktivní bude i hodinový vytrvalostní závod, ve kterém se představí vozy 24 týmů, z toho devět českých,“ upozorňuje Jana Božková, manažerka závodu.

Návštěvníky čekají i další doplňkové závody Porsche GT3 CCCE, FIA Swift Cup Euro a HAIGO.

Vstup je v sobotu i v neděli možný na sedadlové tribuny T3 a T5 a přírodní tribuny C a F. Vstupenky budou k dispozici na pokladnách, parkování je zdarma.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud