7. září 2017 • 11:30

To je fofr! Bottas ani nemrkl, pneumatiky mu vyměnili za 2 vteřiny

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE
Velkou cenu Itálie formule 1 ovládla v neděli suverénním způsobem stáj Mercedes. Její lídr Lewis Hamilton zvítězil a dominanci dokonal stříbrný parťák Valtteri Bottas. Ale samotný závod nebyl jedinou disciplínou, kde to Mercedes konkurenci natřel, činili se totiž také stájoví mechanici. Bottasovi dokázali vyměnit všechny čtyři pneumatiky pouze za 2,15 vteřiny, což byl nejlepší výkon víkendu a druhý nejlepší v celé sezoně.


Vteřinky rozhodují v šampionátu formule 1 a kromě perfektních výkonů samotných pilotů jsou důležité i počiny v paddocku. Mechanici svou práci vypilovali tak perfektně, že kdo se nesoustředí, ten jejich bleskovou činnost mnohdy nemůže ani postřehnout.

Mezi zastavením a rozjezdem se závodník stihne sotva nadechnout, tak rychle jedenadvacet borců jeho speciál přezuje, zkontroluje a znovu vyšle na trať. Bottas mimo jiné letos zažil druhou nejrychlejší výměnu pneumatik v sezoně, lépe už si vedl pouze Williams Felipeho Massy v Británii, kde měli mechanici hotovo v čase 2:02.

„Naše auto jelo jako ďábel," chválil si po závodě na legendární trati v Monze sám Bottas na sociální síti Twitter a na dálku tak pochválil výtečnou péči.

Nejrychlejší výměny pneumatik v sezoně:
1. Felipe Massa (Williams, Velká Británie) - 2:02
2. Valtteri Bottas (Mercedes, Itálie) - 2,15
3. Lance Stroll (Williams, Kanada) - 2:17
4. Lance Stroll (Williams, Rakousko) - 2:18
5. Felipe Massa (Williams, Rakousko) - 2:21

Vítězem VC Itálie se stal s přehledem Lewis Hamilton
Vítězem VC Itálie se stal s přehledem Lewis Hamilton

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud