3. října 2017 • 10:31

Závodní sezonu na mosteckém autodromu završí Fulínův boj o titul

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Autodrom v Mostě bude 6. až 8. října hostit piloty Evropského poháru cestovních vozů (FIA ETCC). Nejstarší tuzemský závodní okruh pro fanoušky připravil zajímavý program The Most Grand Finale, jako poděkování za letošní úspěšnou sezonu s rekordní návštěvností. A je dost dobře možné, že oslava bude dvojnásobná. Český závodník Petr Fulín je i po předposledním závodním víkendu ETCC nejžhavějším aspirantem na titul.



Ve vyrovnané konkurenci bude v mosteckém závodu český reprezentant Petr Fulín bojovat o svůj třetí titul. Vyhrál už v roce 2013, v následující sezoně zvítězil ve třídě TC2. Letos pilot týmu Křenek Motorsport začal ve velkém stylu, v italské Monze vyhrál hned úvodní závod sezony. Následně v Seatu Leon TCR oslavil ještě dvě vítězství. Díky bodům, které narozdíl od pronásledovatelů pravidelně sbíral, je před rozhodujícím mosteckým kláním v roli favorita.

I když Fulína v předposledním podniku v belgickém Zolderu trápily technické problémy a v první jízdě vůbec nebodoval, stále si drží vedení. Pomohl mu výkon v druhém belgickém závodě, kde se z posledního místa na startu probil až na stupně vítězů. „V Zolderu se nám smůla lepila na paty, proto pevně věřím, že jsme si ji už pro letošek vybrali a v Mostě půjde vše podle plánu,“ říká Petr Fulín.

Český pilot má nyní 63 bodů, jeho nejbližší pronásledovatel Christjohannes Schreiber 57. K mání je celkem ještě 23 bodů, takže při dobré konstelaci se může český titul slavit už po prvním ze dvou mosteckých závodů.

Pestrý program na dráze i ve vzduchu

„Na mosteckém autodromu určitě bude o zábavu postaráno. Areál se plně otevře veřejnosti a nabídne jedinečnou možnost prozkoumat své zázemí. Rušno bude i ve vzduchu, program zpestří akrobatické letecké vystoupení Petra Kopfsteina a vyhlídkové lety vrtulníkem.

Připraveny jsou také taxijízdy v závodních speciálech nebo koncert, takže případné vítězství ve FIA ETCC bude třešničkou na dortu,“ zve fanoušky Petr Fulín. Navíc v pohárovém závodě čeká jezdce rodinný souboj, protože na startu se objeví i syn Petr Fulín mladší, který pojede za tým Lema Racing. Fanoušci budou mít šanci fandit i dalším českým jezdcům, např. Petrovi Čížkovi.

The Most Grand Finale nabídne kromě dvou závodů FIA ETCC i další bohaté menu. K vidění bude Twingo Cup, populární historické vozy známé z někdejšího Poháru míru a přátelství HAIGO ADAC Historic Cup. A také jízda pravidelnosti FAS AČR, ve které nebude rozhodovat rychlost, ale pravidelnost v kroužení po mosteckém autodromu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud