28. dubna 2021 • 00:01

Sportovní taháky na pohodu: co čekat od EURO, MS v hokeji a olympiády

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsme uprostřed velkého sportovního roku. Tedy velkého odloženého sportovního roku, jehož největší akce se původně měly konat loni, než koronavirus paralyzoval celý svět. Fanoušci se opravněně těší na velké úspěchy s nimi spojené emoce, které jim chyběly. A jak vyplývá z prognózy deníku Sport, mohlo by se opravdu urodit. Na EURO, mistrovství světa v hokeji, olympiádě, ale třeba i v MMA. Podívejte se sami...



EURO 2020

Termín: 11. června – 11. července
Odhad deníku Sport: Češi postoupí ze skupiny

Tohle se dá. Třeba s odřenýma ušima, ale... Ačkoli má český výběr nedávnou neslavnou zkušenost se Skoty z Ligy národů, s nimiž dvakrát prohrál, přičemž ovšem jednou za divokých koronavirových okolností, není to zdaleka soupeř nejtěžšího kalibru. A taky Chorvaté po letech slávy prožívají horší období. Mužstvo Jaroslava Šilhavého má ve skupině šanci získat takové čtyři bodíky. A ty by přinejhorším mohly zajistit postup alespoň ze třetího místa, z něhož do osmifinále půjdou celkem čtyři nejlepší. 

Jak být v dnešní době v poho?>>>


Olympiáda v Tokiu

Termín: 23. července - 8. srpna
Odhad deníku Sport: 10 medailí a král Dostál

Olympijské hry v Tokiu s ročním zpožděním budou, na to si vsaďte, protože už je ve vzduchu příliš mnoho peněz. A český tým fanoušky opět potěší, navzdory dalším a dalším omezením, která přípravu olympioniků pořádně zkomplikují. Z Londýna přivezli Češi deset medailí a jedna následně přišla poštou, v Riu také trefili desítku. A stejné to bude i v Tokiu. Ve výpravě bude silná vozba osobností se zlatými cíli. Životní závody si zajede kajakář Josef Dostál, vyhraje na singlkajaku a druhou medaili přidá z deblu. Zlato urvou také vodní slalomář Jiří Prskavec a sportovní lezec Adam Ondra. Útočit na něj bude i judista Lukáš Krpálek, pokud se mu podaří zařídit nutné tréninkové kempy v Japonsku, má velkou šanci. Přičtěte tenistky, sportovní střelce, kanoistu Martina Fuksu, nějaké to překvapení a medailová desítka vypadá opět velmi reálně.

Josef Dostál ukázal svůj den "D". Takhle maká, aby vyhrál olympiádu
Video se připravuje ...

MS v hokeji

Termín: 21. května – 6. června
Odhad deníku Sport: Češi přivezou medaili

Pokud se sjedou do Lotyšska na šampionát hlavně výběry z evropských soutěží, Česku to šance na zisk medaile rozhodně zvýší. Pokud by se povedlo složit nejsilnější možný tým s borci z KHL, Skandinávie, Švýcarska a také domácí extraligy, mohl by klidně zvonit i kov nejcennější. Kanada a USA by takové šance neměly, se zbytkem by to pak bylo vyrovnané. Ale vzpomeňme si na olympiádu v Jižní Koreji. Za podobné situace Češi odjeli s bramborou.

Tomáš Souček

Odhad deníku Sport: EURO a pak velké angažmá

Nešel přehlédnout v české lize a nejde to v té absolutně nejlepší – anglické Premier League. Po jeho příchodu, a taky Jarroda Bowena a později i Vladimíra Coufala, nápadně stoupla bodová úspěšnost West Hamu, až o více než dvacet procent. Tým se v téhle sezoně už nelopotí o záchranu jako naposledy a dokonce drží před finišem sezony šanci na Ligu mistrů. A o českého záložníka se sem tam přihlásí zájemce. Nejdřív Tottenham, v polovině prosince třeba Bayern. V létě by si Souček mohl sáhnout na opravdu velké angažmá, třeba i v kombinaci s výkony na EURO...

iSport podcast: Souček je klíč West Hamu. Zlepšil pohyb, jak se vyvíjí pro velkokluby?
Video se připravuje ...

 

Basketbalisté v kvalifikaci o OH

Odhad deníku Sport: Boj o zázrak č. 2

V základní skupině Turecko a ve vyřazovacích bojích možná Kanada či Řecko s dvojnásobným MVP NBA Giannisem Antetokounmpem… Jestli byla jízda českých basketbalistů na MS 2019 a šesté místo historickým zázrakem, pak i zvítězit v takovéto společnosti a dostat se OH v Tokiu by nebylo o moc menší senzací. Nicméně jestli historie něco ukázala, pak nikdy nepodceňujte české lvy v čele s Tomášem Satoranským a s lišákem na lavičce Ronenem Ginzburgem.

Basketbaloví hrdinové se vrátili do Prahy! Za rok budeme ještě silnější, usmíval se Satoranský
Video se připravuje ...

Jiří Procházka

Odhad deníku Sport: Půjde mu o titul v UFC

Nejlepší český bojovník v UFC Jiří Procházka na začátku května knockoutoval Dominicka Reyese a posunul se v žebříčku polotěžké váhy. Příští zápas už by měl být o titul.

V Hostěradicích se nešlo spát! Procházka s přáteli oslavoval triumf v UFC
Video se připravuje ...

Jak být v dnešní době v poho?>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud