23. července 2021 • 19:44

Urostlí Češi a kartonové postele. Jak zvládly téměř 150 kg vzpěrače Orsága?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to velké téma. Po příjezdu do olympijské vesnice čekají na sportovce pokoje vybavené speciální postelemi. Ty jsou kartonové, což u mnohých účastníků Her vyvolalo rozpaky. Unesou vůbec urostlé chlapy, ať už například basketbalisty, či koulaře a vzpěrače? Členové české výpravy poskytli jasnou odpověď.



„Kartonové postele mají zabránit intimnostem mezi sportovci,“ pronesl americký běžec Paul Chelimo. Oproti mohutným vzpěračům, koulařům a dalším je on ovšem muší váha.

Urostlí atleti měli před příjezdem do Tokia obavy, zda je speciální postel vůbec unese.

I proto jedno z prvních míst, kam na pokoji zamířil český koulař Tomáš Staněk, byla právě postel. „Pohoda, je to vybavené,“ těšilo ho po usednutí na ni a zjištění, že se pod ním nezbortila. 

Pohled do pokoje v olympijské vesnici v Tokiu
Pohled do pokoje v olympijské vesnici v Tokiu

Podobné pocity prožíval i vzpěrač Jiří Orság. „Tak abyste věděli, máme tady opravdu kartonové postele. Je to celé papírové. Máme na nich ale perfektní matrace, které nám přivezl Český olympijský výbor a celé to opravdu unese i mě. A to mám skoro sto padesát kilo, a takových lidí tu opravdu moc není,“ pravil pro Czech Team TV. Myslím, že všechno úplně v pohodě,“ dodal Orság ve chvíli, kdy hupsnul na onu postel.

Sportovci tak mohou být skutečně v naprostém klidu. Specialita japonských pořadatelů snese mnoho. Dokonce dle nich mají postele mít nosnost 200 kilogramů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud