19. července 2021 • 17:57

Americký běžec o postelích z kartonu v Tokiu: Zabrání intimnostem, ale…

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Soči se mluvilo o dvojitých záchodcích, v Tokiu bude jiný hit. Sportovci se před startem her v Toku živě zajímají o postele, na kterých budou spát v olympijské vesnici. Jsou totiž vyrobené z kartonu. Na Twitteru jejich funkčnost vtipně okomentoval americký běžec Paul Chelimo.



Obhájce stříbra z Ria na trati 5000 metrů se pustil do rozboru kartonových postelí v olympijské vesnici. Podle něj má netradiční materiál jen jeden účel. Aby na ní neležel víc jak jeden člověk a nedošlo tedy k nežádoucím sociálním kontaktům v covidové éře. Ostatně pořadatelé nebudou ze stejného důvodu účastníkům her letos rozdávat ani kondomy.

„Kartonové postele mají zabránit intimnostem mezi sportovci. Snesou váhu jedné osoby, aby nedošlo k situacím mimo sport,“ tvrdí keňský rodák.

Sportovci budou v olympijské vesnici spát na kartonových postelích
Sportovci budou v olympijské vesnici spát na kartonových postelích

Jenže to má háček. Běžci na delší vzdálenosti vzhledem ke svojí nižší váze problém s příliš vysokou váhou mít nebudou. „Klidně se na ní vejdeme čtyři,“ pravil s nadsázkou. 

Jiní to budou mít těžší. A to doslova. Třeba členové basketbalové týmu. Chelimo je připravený poskytnout svoji postel Kevinu Durantovi, který patří mezi největší hvězdy amerického výběru.  „Nebo kterémukoliv jeho spoluhráči, pokud se jejich postel sesype. Spaní na podlaze pro mě není nic nového,“ tvrdí.

Že by taková situace mohla nastat? To japonští pořadatelé vylučují. Postele budou podle nich mít nosnost 200 kilogramů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud