31. července 2012 • 16:30

Stále bez medaile! Kanoista Ježek dojel pátý, Slovák Martikán získal bronz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Singlkanoista Stanislav Ježek skončil ve finále olympijského závodu ve vodním slalomu na pátém místě. Pětatřicetiletý český reprezentant zopakoval umístění z Her před čtyřmi lety v Pekingu. Bronzovou medaili získal slovenský závodník Michal Martikán. Olympijským šampionem se potřetí v kariéře stal Tony Estanguet z Francie.



Pětatřicetiletý Ježek se ve finále stejně jako v semifinále nevyvaroval doteku branky, tentokrát dostal jen dvě trestné sekundy za jeden "šťouch". Přesto zaostal za svým předešlým časem a prakticky již po dojezdu bylo jasné, že na vytouženou medaili nedosáhne.

Po něm se finále nevydařilo Japonci Takuju Hanedovi, ale Španěl Ander Elosegi byl o více než tři sekundy rychlejší. Své zkušenosti poté prodal dvojnásobný olympijský šampion Michal Martikán ze Slovenska, jenž toužil po třetím triumfu.

Podobně na tom byl i Estanguet, vítěz z Atén a Sydney. Čtyřiatřicetiletý Francouz předvedl nejrychlejší jízdu dne, navíc bez chyb a mohl se radovat z dalšího velkého úspěchu své kariéry.

Martikána, který získal již pátou medaili na pátých hrách, poté ještě odsunul na třetí místo překvapivý vítěz semifinále Němec Sideris Tasiadis. Slovenský slalomář tak přidal ke dvěma zlatům a stříbrům první bronzovou olympijskou medaili.

Kanoistika - vodní slalom:

Muži: C1: 1. Estanguet (Fr.) 97,06 (0 trest. sekund), 2. Tasiadis (Něm.) -1,03 (0), 3. Martikán (SR) -1,25 (0), 4. Elosegi (Šp.) -5,55 (0), 5. Ježek (ČR) -8,67 (2), 6. Maley (Austr.) -10,02 (0), 7. Haneda (Jap.) -13,56 (2), 8. Savšek (Slovin.) -122,89 (108).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud