1. srpna 2012 • 14:31

Nešťastná a třináctá. Střelkyně Marušková nedosáhla na finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lenka Marušková nepostoupila na olympijských hrách v Londýně do finále střelby ze sportovní pistole, v níž v Aténách před osmi lety získala stříbro. V kvalifikaci skončila třináctá, k postupu do rozstřelu o finálovou osmičku jí chyběl jediný bod.



"Nemůžu říct, že to byl propadák, bylo víc lepších holek," řekla novinářům Marušková. "Měla jsem velkou smůlu. Když jsem srovnávala rány na monitoru, tak měly soupeřky vedle o pár desetinek body naskákané. Já byla přesná, ale ne natolik, aby se to přehouplo. Těsné desítky mi zamezily vstup do finále. Beru to jako smůlu," dodala.

Po třech z šesti položek patřilo české reprezentantce osmé místo s 292 body. V druhé polovině kvalifikace ale potom trefila i osmičku, přidala 290 bodů a klesla mimo postupové pozice. "Počítala jsem s vyšším výsledkem, a když jsem viděla, že body ubývají, tak jsem chtěla víc a víc a byla jsem nervóznější," prohlásila.

"Střílela jsem strašně rychle, nemohla jsem zpomalit. Nešlo mi to, dneska mi to nešlo. Tím, že jsem střílela rychle, měla jsem pocit lehké spouště a strhávala jsem doleva," řekla o svém výkonu. Když dostřílela, musela čekat, ale už tušila, že její součet na finále stačit nebude. "Čekala jsem odevzdaně," přiznala.

"Byly tam technické chyby hlavně při spuštění, při nájezdu. Doufal jsem, že to bude lepší. Výsledek není špatný, ale doufal jsem, že bude o tři body vyšší, což by zaručovalo finále. Ale bohužel," uvedl trenér Břetislav Putna.

Letos při závodech Světového poháru přitom Marušková ani jednou nechyběla na stupních vítězů a v předolympijské generálce v Mnichově skončila třetí. "Vyloženě jsem nepočítala s medailí, počítala jsem s bojem o medaile jako na Světových pohárech. Bodově to o moc nižší nebylo, tady jsem měla jen o bod míň," řekla.

V nedělní soutěži ve střelbě ze vzduchové pistole, která je považována za její slabší disciplínu, Marušková do finále prošla a obsadila v něm osmé místo.
Kvalifikaci sportovní pistole, v níž se střílí na terče vzdálené 25 metrů, vyhrála s pětibodovým náskokem devatenáctiletá Korejka Kim Čang-mi. Její výkon 591 bodů je novým olympijským rekordem. Finále začne v 16:30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud