4. srpna 2012 • 07:49

Trumfne Knapková Synkovo stříbro? Může, před finále ale není fit!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE OD 13:30 | Zatím všechny závody v Eton Dorney zvládla s přehledem, dnes ji ale čeká ten nejtěžší. Skifařka Miroslava Knapková bude chtít napravit to, co se nakonec nepodařilo Ondřeji Synkovi. Za ziskem zlaté olympijské medaile jí však budou vedle soupeřek stát v cestě i zdravotní potíže.



Spekuluje se o potížích v oblasti žeber, která jsou ve veslování extrémně namáhaná. Knapková už v minulém týdnu absolvovala léčbu u fyzioterapeuta Pavla Koláře, který byl na závodišti v Eton Dorney i včera. V rozjížďkách jezdila výborně, po semifinále si však viditelně oddechla, že situaci zvládla a postoupila do bojů o medaile.

„Vím, že to bude znít, že jsem blázen, ale jsem strašně ráda, že jsem ve finále, to se nedá popsat…“ říkala Knapková po čtvrtečním semifinálovém boji.

Dostala se ale už z horších problémů. Loni nemohla v zimě kvůli nemoci vůbec trénovat. A protože se v té době dařilo konkurentce Jitce Antošové, byla jednu dobu dokonce ohrožena další Knapkové kariéra na skifu.

„Nebylo to vůbec lehké,“ vzpomíná na tu dobu Knapková. „Když z toho člověk vypadne, těžko se pak do toho dostává. Věřila jsem, že trošku talentovaná jsem. Doufala jsem ve svou vůli, že se můžu vrátit zpátky.“

S Ondřejem Synkem (vpravo) oba bez problémů postoupili do svých fináleFoto Michal Beránek (Sport)
Nakonec Knapková na MS na Bledu získala zlatou medaili a podobnou šanci má i dnes.

Mezi její hlavní konkurentky by měly patřit Číňanka Siou-jün Čang, Běloruska Jekatěrina Karotenová a zejména Australanka Kim Crowová. Ta skončila v pátek druhá na dvojskifu a jako jediná veslařka ji tak čeká druhé finále. „Uvidíme, třeba bude unavená, doufá Knapková.“

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud