8. srpna 2012 • 07:50

Rivalitu zatím nevidím, říká Špotáková a těší se na "Bára Ultras"

Autor: bb, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve svolávací místnosti si tiše prozpěvovala, aby zahnala nervozitu. Na ploše si pak vypůjčila oštěp od Němky Christiny Obergföllové, aby si mohla najít místo, odkud se vydá za pokusem. "Já přišla poslední, oštěpy už byly rozebrané, neměla jsem s čím házet a naměřit rozběh. Tak mi ho půjčila. A Maria Abakumovová? Tu jsem viděla v pondělí, byla strašně příjemná," smála se Bára Špotáková po úspěšné kvalifikaci oštěpařek." Žádnou velkou rivalitu zatím nevidím."



Česká oštěpařka zapíchla pohled k bílým bodům pod obří obrazovkou na druhé straně stadionu a rozběhla se po neobvyklém sektoru, kde je čára odhodu uprostřed tartanu, daleko před hranicí trávníku.

"Jak je tráva daleko, člověk má logicky pocit, že musí hodit dál. A to se mi docela líbí,“ říkala Špotáková, jež byla nejlepší s hodem 66,19 metru.

Pak stočila prsty před okem, jako by ukazovala pohled dalekohledem. "To bylo spontánní. Slíbila jsem zvláštní gesto, tohle mě napadlo."

Hladce postoupily i její největší soupeřky. Mimo jsou z boje o medaile jen domácí Goldie Sayersovou a mistryně Evropy Věra Rebryková.

Bára Špotáková dostává podporu od svého přítele
Bára Špotáková dostává podporu od svého přítele

Na finálový závod za ní přijedou rodiče i bratr a taky kamarádi. „Bára Ultras“. Nabudí ji úžasná atmosféra na stadionu s 80 tisíci diváků.

A co relaxace české medailové naděje? Včera odpoledne už mířila s přítelem Lukášem jako hostem do olympijské vesnice.

Špotáková chystá udržovat síly, tělo občas popíchne třeba vyběhnutím do schodů. „Jen ťuk, ťuk, aby byly svaly byly pořád v napětí."

Finálový závod začíná ve čtvrtek ve 22:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud