10. srpna 2012 • 22:53

FOTO: Londýn, domov můj. Špotáková si došla pro zlatou medaili

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český sportovní národ jí věřil a ona nezklamala. Barbora Špotáková byla od začátku Her považována za adeptku na medaili a svůj úkol lehce splnila. Jako první oštěpařka v historii obhájila zlatou olympijskou medaili. O den později už se jí po ceremoniálu houpala krásná "placka" na krku.



Bez proslavených holínek, zato s velkým úsměvem na rtech. Česká oštěpařka Barbora Špotáková na londýnském olympijském stadionu převzala v pátek večer zlatou medaili, kterou si díky suverénnímu výkonu zcela zasloužila.

"Teď ji budu muset pořádně hlídat, aby se někam nezatoulala," vtipkovala 31letá oštěpařka bezprostředně po čtvrtečním závodu.

V pátek večer už stála na vítězném pódiu a poslouchala českou hymnu. Aplaudovaly jí zaplněné tribuny, kde nechyběli příbuzní, přítel Lukáš, kamarádi ani trenér Jan Železný.

Dvojnásobná zlatá olympijská medailistka si při ceremoniálu pobrukovala slova národní hymny, po jejím skončení políbila medaili a seskočila z vítězného pódia.

Špotákovou nyní čekají oslavy, které se jistě protáhnou. Světová rekordmanka a jedna z nejlepších oštěpařek historie rozhodně má co zapíjet...

Další do sbírky. Bára líbá zlatou medaili.
Další do sbírky. Bára líbá zlatou medaili.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud