12. srpna 2012 • 10:40

Čáslavská veršovala zlatému Svobodovi: S olympijskou kuráží David všechny poráží

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zisku zlata gratulovali Davidu Svobodovi všichni od nejbližších až po prezidenta Klause. Ale ještě behem závodu zapípal modernímu pětibojaři mobil s nečekanou esemeskou od Věry Čáslavské. "S olympijskou kuráží, David všechny poráží," veršovala olympijská legenda pro nyní již zlatého vítěze moderního pětiboje. A jak se ukázalo – nakonec měla pravdu!



V záplavě gratulací a přání od rodiny a přátel – ale i prezidenta republiky Václave Klause – pro Davida Svobodu jedna SMS vyniká.

Ještě než doběhl pro zlato z moderního pětiboje, zapípal mu mobil se zprávou od slavné české olympioničky Věry Čáslavské.

"Milej Svoboďáčku, není náhoda, že jsme se my dva setkali na Dukle u jednoho stolu. Jedu Vám držet palce na závodiště, abyste měl štěstí i na dobrého koně," napsala Svobodovi legendární gymnastka.

Připomněla tak události z olympiády v Pekingu.

Tam právě smolný výběr koně a následný pád při parkúru Svobodovi překazil dobře rozjetý boj o nejcennější kov.

Neštěstí z Číny se však v Londýně neopakovalo.

"S olympijskou kuráží, David všechny poráží. Medaili má taky pro mě, ukáže ji v Českém domě," psala Čáslavská ve svém přání před skončením moderního pětiboje.

Jako by snad tušila, jak tahle disciplína dopadne...

David Svoboda totiž za sebou skutečně nechal všechny konkurenty. Ve finiši při kombinovaném běhu na 3000 m se střelbou předběhl Číňana Cchao Čung-žunga a prvenství si už nenechal vzít.

Autor třetí české zlaté medaile byl vtipnou esemeskou potěšen. "Už před olympiádou jsme se spolu potkali na obědě. Moc si té pozornosti cením a děkuji jí," řekl Svoboda na adresu Čáslavské po svém triumfu.

Dřív to nestihl, plně se soustředil na závod. "Během dne jsem mobil nesledoval," přiznal Svoboda. "Ale moc si toho vážím."

Opožděné přečtení své zprávy Věra Čáslavská jistě ráda promine. Davida Svobodu totiž pozdrželo něco, co sama dobře zná. Dramatický a vítězný boj o zlatou medaili z olympijských her.

Český pětibojař David Svoboda získal třetí českou zlatou medaili na olympiádě v Londýně
Český pětibojař David Svoboda získal třetí českou zlatou medaili na olympiádě v Londýně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud