8. srpna 2016 • 11:45

Místo vesnice luxusní loď! Hvězdy NBA tak chrání před šílenstvím

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když si uděláte odpolední procházku po olympijské vesnici v Riu, narazíte tam bezpochyby na stovky známých sportovců. Nejlepší plavec historie Michael Phelps se vesele prochází kolem. Nebude chybět ani ďábelsky rychlý sprinter Usain Bolt. Některé ale nespatříte, i kdyby jste hledali až do půlnoci. Americký basketbalový výběr mužů a žen totiž zvolil zcela jiné místo k pobytu. Čtrnáct dní během her tráví na luxusní lodi v místním přístavu. 



Důvod? Basketbalový „Dream team“ včele s Kevinen Durantem a Carmelo Anthonym by podle manažera výběru Jerry Colangeloa neměl v olympijské vesnici dostatečný klid na přípravu.

„Naši hráči patři k nejpopulárnějším sportovcům na planetě. Dokážete si představit, jak by to vypadlo, kdyby se objevili v olympijské vesnici? To by mohlo být šílenství," říká Colangelo.

Jak si legendární manažer přestavuje "šílenství"? Dá se předpokládat, že ostatní sportovci by se s hvězdami NBA chtěli fotit a zastavovali je na rozhovory. A právě tomuto chce Colangelo zabránit.

„Příliš by to všechno narušovalo jejich klid. Tímto je dokážeme alespoň nějak od toho celého ruchu ochránit,“ vysvětluje Colangelo.

Nutno nepřipomenout, že další hvězdy NBA z jiných zemí jako Španělé Paul Gasol, Jose Calderon či legendární Argentinec Manu Ginobili normálně bydlí v olympijské vesnici se svými kolegy.

Pro Američany to je ale už taková tradice. Jejich basketbalové výběry se společné vesnici strání už od roku 1992, kdy na hrách ve španělské Barceloně poprvé megahvězdy Jordan a spol. nebydleli s ostatními "obyčejnými" sportovci. Luxusní loď navíc využívali už při hrách v Aténách v roce 2004. Další dvě následující letní olympiády strávili v krásných hotelích.

Basketbalovým celebritám to ale rozhodně nikterak nevadí. „Máme tady ideální podmínky. Na jachtě jsou bazény, několik posiloven a společné prostory. Každý hráč má svůj vlastní pokoj, servis funguje skvěle. Je to tady stejné jako v hotelu, jen na vodě,“ směje se hvězda Chicaga Bulls a člen amerického výběru Jimmy Butler.

Jak se zdá, privátní bydlení americkým výběrům zatím svědčí. Největší favorité na zlatou medaili v prvním duelu zdemolovali Čínu 119:62 a vykročili za obhajobou triumfu. Ještě výrazněji si počínaly americké ženy. Ty s výběrem Senegalu nenechaly nic v náhodě a vyhrály svůj první duel na hrách o úctyhodných 65 bodů 121:56 . 

Luxusní jachta, na které pobývají basketbalové výběry Ameriky během olympijských her v brazilském Riu.
Luxusní jachta, na které pobývají basketbalové výběry Ameriky během olympijských her v brazilském Riu.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud