13. srpna 2016 • 05:00

Legendární Čáslavská napsala Synkovi pohádku: Čaruji, až se ze mě kouří

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skifař Ondřej Synek před sobotním finále skifu na olympijských hrách v Riu de Janeiro čerpal sílu z neobvyklého zdroje. Gymnastka Věra Čáslavská mu napsala pohádku, v němž mu předpovídá, že ve finále získá nejcennější kov.



 Oba dva se dobře znají. Už dvakrát si spolu pro deník Sport povídali v předolympijském dvojrozhovoru. Čáslavská slíbila, že jestli Synek vyhraje, přijde ho pozdravit s růží. A nezůstala jen u toho, i když teď šetří síly kvůli nemoci. Těsně před finále olympijského skifu prostřednictvím deníku Sport poslala Synkovi do Ria pohádku, kterou sama napsala.

„Milý Ondro, protože milujete své dvě děti, mohla by se Vám pro ně následující pohádka hodit,“ napsala Čáslavská v průvodním dopise.

Místo děje? Přímo pod sochou Ježíše Krista v Riu.

Stručný děj? Zimní královna, která umí čarovat přičarovala jednomu českému klukovi, Ondráškovi, kov nejcennější – zlatou olympijskou medaili. Navzdory úsilí skřítka Závistivce. A přesto, že se z princezny Mirky ve slané vodě laguny vyklubala malá mořská víla.

A konec pohádky? „Všichni si s potěšením vyslechneme Kde domov můj a také Ódu na radost. Bude to svátek jednoho poctivého kluka z Brandýsa, a všichni, kteří mají smysl pro fair play, mu přijdou vzdát čest. Bude to velký den velkého kluka z malé země a my všichni se budeme radovat spolu s ním.“  

Skifař Ondřej Synek vzal do Ria talisman od legendární Čáslavské
Video se připravuje ...

Synek si pohádku přečetl ještě před páteční semifinálovou rozjížďkou a měl radost. „Pobavilo mě to. Jsem rád, že mi paní Věra fandí a přeje úspěch. Je to super ženská,“ řekl Synek.

Čáslavská si na minulých Hrách v Londýně vysloužila pověst dobré čarodějky. Synkovi, oštěpařce Barbore Špotákové a bikerovi Jaroslavi Kulhavému, s kterými se bavila pro deník Sport, posílala povzbudivé esemesky. Byly z toho dvě zlata a těsné Synkovo stříbro. Třetí zlato Čáslavská přinesla modernímu pětibojaři Davidu Svobodovi, s nímž se před Hrami náhodou potkala.

I letos si vybrala své oblíbence. „Vidím to na tři medaile, třeba i i jednu od holek Šafářové a Strýcové -  jsou milé a skromné a šikovné a veselé, a umí (!). Věřím, že Bára (Špotáková) ladí formu na zlatou.... Čeká nás záplava vynikajících úspěchů,“ napsala Čáslavská Synkovi. „Tak tedy zlomte vaz!“

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud