Ivana Jakoubková
14. srpna 2016 • 17:45

Američtí gymnasté bodují obřími svaly: Chceme cvičit poloNAZÍ!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smějí se nám, stěžují si američtí gymnasté. A navrhují, že by mohli své umění předvádět ne v upnutých trikotech, ale svlečení do půli těla. Pak by prý ve své zemi snad konečně poutali alespoň takovou pozornost jako jejich veleúspěšné kolegyně v čele s fenomenální Simone Bilesovou.



Američtí sportovní gymnasté trpí tím, že nejsou doma ve Spojených státech zdaleka tak populární jako jejich kolegyně. Přiznejme, mnohem úspěšnější kolegyně. Členové mužského týmu ale vymysleli, jak získat víc pozornosti a zvýšit svou popularitu. Prý by rádi cvičili bez trikotů!

„Gymnastika je jedním z nejnáročnějších sportů, o tom žádná. Vyžaduje to sílu, preciznost, rychlost, švih,“ vyložil člen týmu Samuel Mikulak v rozhovoru pro americký Wall Street Journal. Dodal, že ho spolu s kamarády štve, že to lidé neocení. Cítí se pak málo uznávaní a ve stínu úspěšných žen.

„Lidi se nám smějí kvůli tomu, že nosíme ty upnuté trikoty. Kdyby viděli, jak jsme pod nimi svalnatí, možná by se jim to líbilo a začali by se o nás víc zajímat,“ navrhl Mikulak, sedmý muž víceboje, nejlepší z Američanů na této olympiádě.

Američtí gymnasté se na sociálních sítích pochlubili vypracovanými těly
Američtí gymnasté se na sociálních sítích pochlubili vypracovanými těly

„Máme skvělou fyzičku, neuvěřitelné svaly,“ doplnil Jake Dalton. I on soudí, že kdyby gymnasté ukázali svou muskulaturu světu, pomohlo by to. „Spousta lidí dnes cvičí, jsou posedlí fitness a budováním svalů a hledají vzory,“ vysvětlil.

Američané ale nezůstali jen u slov. Opravdu se svlékli a svá vypracovaná těla na pláži v Riu ukázali. Snímky okamžitě oblétly internet.

Tým amerických gymnastů v Riu na medaili nedosáhl, naposledy měl olympijskou placku v Pekingu, kde získal bronz. Zato americké ženy obhájily týmové zlato z Londýna a v soutěži jednotlivkyň braly zlato a stříbro.

Být v jejich stínu ale Mikulakovi a spol. zase tolik nevadí. Další z členů týmu Danell Leyva prohlásil, že gymnastika je v USA jedním z mála sportů, v nichž se ženám dostává větší pozornosti a ocenění než mužům. „Holky si to zaslouží,“ řekl Leyva.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud