23. srpna 2016 • 18:30

Krpálek se vyrovnává se slávou. Za co ho musela sprdnout manželka?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již druhý týden si judista Lukáš Krpálek užívá pocitu olympijského vítěze. Po oslavách životního triumfu přímo v Riu de Janeiro je týden doma v Česku a pomalu si zvyká na roli sportovní hvězdy. Přestože má ve své sbírce zlaté medaile z mistrovství Evropy i světa, až triumf na hrách ho výrazně proslavil.



"Od příletu do České republiky to bylo docela náročné, moc jsem se nezastavil. V pátek jsem řekl, že dělám poslední rozhovor a pak beru rodinu a jedeme na víkend pryč. A nebyl jsem už ani na telefonu," řekl Krpálek na úterním setkání s novináři v Praze, před kterým absolvoval autogramiádu s fanoušky. "Tento týden bude ještě trochu náročnější, ale dělám to rád. Je příjemné, že to mohu trochu vrátit všem, kteří nám drželi palce," uvedl.

Vzhledem k jeho téměř dvoumetrové postavě se mu nedaří moc splynout s davem. "I když jsem o víkendu chodil s kapucí a čepicí, tak mě pořád někdo zastavoval. Manželka není nadšená z toho, když nás někdo při procházce pořád zastavuje, ale já to dělám rád. Je to o zvyku a hlavně to bude jen teď. Pomine to," řekl Krpálek, jenž už musel omezit i telefonování.

Zlato pro zesnulého kamaráda! Krpálek slíbil Jurečkovi medaili u památníku - čtěte ZDE »

"Musel jsem si říct, že nebudu brát neznámá čísla. Manželka mě sprdla, že jsem telefonoval i při obědě," pousmál se.

Dodatečně se omlouval všem, kterým ještě neodepsal nebo se s nimi telefonicky nespojil. "Jen zpráv mi přišlo opravdu hodně a nejde odepsat všem. Všem jim ale za reakci děkuji," řekl Krpálek, který věří, že jeho úspěch pomůže k zvýšení popularity i samotnému judu.

Krpálek má celkem tři zlata - to z Ria, manželku Evu a synka Toníka.
Krpálek má celkem tři zlata - to z Ria, manželku Evu a synka Toníka.

Bez tréninku nevydrží

Aby si většina lidí tento sport nespojovala hlavně s legendární scénkou z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje a Luďkem Sobotou alias Františkem Koudelkou. "Já se dlouhodobě snažím, aby judo bylo populárnější. Už před olympiádou bylo vidět, že dětí se hlásí více a více. Doufám, že v klubech děti budou a lidi budou sledovat zápasy i na turnajích. Že budou zaplněné haly," uvedl Krpálek. Hlavní podle něj je, aby děti jakkoliv sportovaly.

Lukáš Krpálek byl dojatý kvůli vzkazu od syna
Video se připravuje ...

S manželkou a synem Antonínem, který se narodil na začátku července, se chystá na dovolenou. "Plánujeme, že koncem září bychom se někam vydali. Alespoň týden si někde odpočinuli," řekl Krpálek. Pomalu se chystá také začít znovu trénovat. "Po skončení turnaje jsem řekl, že dva měsíce nechci nic dělat, ale teď už jsem přemýšlel, kdy si půjdu zacvičit. Už mi to chybí. Do kimona ale jen tak nepůjdu," řekl.

Již dříve avizoval, že v příštím roce chce přestoupit do vyšší váhy, kde by chtěl napodobit své úspěchy v kategorii do 100 kg, kde vyhrál vše, co šlo. "I když to bude nesmírně těžké. Je tam člověk, který nebyl šest let poražený. Věřím, že každý jde porazit, a když se dobře připravím, půjde porazit i on. Chci to zkusit," poukázal Krpálek na neotřesitelnou pozici Francouze Teddyho Rinera.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud