5. února 2022 • 14:30

Curling na ZOH: Paulovi dvakrát jasně padli, naděje na semifinále bledne

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manželům Zuzaně a Tomášovi Paulovým se vzdaluje postup do semifinále olympijského turnaje smíšených dvojic v curlingu. Češi dnes v Pekingu prohráli s Brity 3:8 a se Švýcarskem 3:11, po šesti zápasech z devíti mají bilanci dvou výher a čtyř porážek a v tabulce se dělí o sedmé místo.



Britové Bruce Mouat a Jennifer Doddsová, kteří se loni v barvách Skotska stali mistry světa, byli v zápase přesnější. Několika precizními pokusy se blýskl především Mouat, naopak Češi párkrát zaváhali.

Ráz zápasu určil třetí end, v němž se Paulové nepovedl závěrečný kámen. Britové zapsali tři body a odskočili do vedení 5:1, které si udržovali. V předposledním endu zvýšili už na 8:3 a utkání skončilo. „Jsou úžasní a věděli jsme, že to bude těžké. I když jsme nehráli špatně, tak oni nás dostávali do náročných pozic a neměli jsme co hrát,“ řekl Paul na webu her.

Duel proti Švýcarům se české dvojici nepovedl. V prvním a třetím endu nechali soupeře skórovat po třech bodech a prohrávali 0:7. Paulové se znovu nedařily závěrečné odhozy a po pěti endech skóre narostlo na hrozivých 0:10. Češi korigovali třemi body v šestém endu a zápas skončil předčasně po sedmém, v kterém Švýcaři přidali ještě jeden bod.

V neděli český pár čekají severoameričtí soupeři - nejprve od 2:05 SEČ tým USA a poté od 7:05 Kanada. Na závěr se střetnou v pondělí (2:05) s domácí Čínou.

Smíšené dvojice - základní skupina

Velká Británie - ČR 8:3
Švýcarsko - ČR 11:3
Norsko - Austrálie 10:4
Švédsko - Švýcarsko 6:1
Švédsko - Kanada 6:2
Itálie - Austrálie 7:3
USA - Čína 7:5
Itálie - Velká Británie 7:5
Norsko - Čína 9:6
Kanada - USA 7:2

Průběžné pořadí:
1. Itálie 6 zápasů/6 výher,
2. Švédsko 7/5,
3. Británie a Kanada 6/4,
5. Norsko a USA 6/3,
7. ČR, Švýcarsko a Čína 6/2,
10. Austrálie 7/0.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud