Miroslav Horák
14. ledna 2022 • 18:08

Nedvěd o nepovedené tiskovce. Gulaš do Pekingu nepojede, uznal GM

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrteční tisková konference týkající se odtajnění vyslanců pro olympijský turnaj dopadla rozpačitě. Po jejím konci zbylo téměř tolik otazníků jako na začátku. Je to konečná nominace? A proč se výběr hráčů záhy zpochybňuje? „Asi jsme nedostatečně zdůraznili, že finální výběr přijde až 24. ledna. Seznam vyjmenovaných hráčů platil pro ten den,“ prohlásil v pátek generální manažer reprezentace Petr Nedvěd, když byl deníkem Sport požádán, aby několik nejasností vysvětlil.



Jedno je přece jen nové a definitivní. Ačkoli bylo ve čtvrtek sděleno, že Milan Gulaš figuruje mezi náhradníky pekingské mise, v pátek se reprezentačnímu velení omluvil, ať s ním v této pozici nepočítají. „Strávili jsme nad tím hodně času, brali jsme to zleva zprava. S tím, že buď Gulimu ušijeme roli na míru a bude nám obstarávat první přesilovku a další věci, anebo v té pozici bude někdo jiný. A na konci dne nám tam Milan úplně nevyšel,“ podotkl Petr Nedvěd v rozhovoru pro iSport Premium.

Proč jste předem neavizovali, že čtvrteční seznam je v podstatě jen nástřelem?
„Uznávám, že jsme to měli hlásat s větší vervou. V ideálním světě by tiskovka nebyla vůbec v plánu, jenomže ČOV má nějaké své dané postupy a tím bylo i páteční schvalování účasti jejich plénem. Takže ta jména by vylezla ven tady. Což by vypadalo dost podivně, že ano. Bez našeho komentáře. Nebyla to příjemná situace pro nás, ani pro vás novináře, to je jednoznačné. Takže jsme se rozhodli den před plénem setkání s médii uskutečnit a tam jména hráčů, kteří nyní v nominaci jsou, uveřejnit.“

Vážně se toho může tolik změnit do 24. ledna?
„To se ukáže, ale za sebe říkám, že pokud máme nějakých jedenáct dnů do určení finální podoby kádru, tak bychom byli hloupí, kdybychom tu možnost nevyužili. Byli bychom sami proti sobě. V hokeji je jedenáct dnů hodně dlouhá doba, stát se může všelicos. Neznám rozumný realizační tým, který by se z vlastní vůle okradl o jedenáct dnů k doladění nominace. Jde do jisté míry o aktuální formu adeptů.“

Neuvažovali jste stylem, že byste oznámili „svůj tým“, kterému plně důvěřujete a změní ho jen zranění a či nemoc?
„Kdybychom v těchto dnech odlétali na olympiádu, pak to ve čtvrtek byl náš olympijský mančaft. Ale my na ni neodlétáme teď. V tom je jádro pudla.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8
Play off
Články odjinud


Články odjinud