Ondřej Kuchař
15. ledna 2022 • 16:35

Trumf pro Peking? Šmíd už v Liberci trénuje. Bylo by to nefér, říká Holaň

Autor: Ondřej Kuchař,
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když si hokejové Česko před čtvrteční nominací črtalo vlastní kontury olympijského souboru pro Peking, jeho jméno nenapsal snad nikdo. Stavitelé národního týmu na něj však nezapomněli. Zkušený obránce Ladislav Šmíd je poslední tři měsíce bez hokeje. Liberecký bek se dlouho dával dohromady po náročné operaci vyhřezlé ploténky. Už je ale fit a vyhlíží návrat. Filip Pešán s Petrem Nedvědem ho mají mezi náhradníky. Pokud bude Šmíd zdravý, je velká šance, že do Číny pojede. V zamčené části článku najdete rozhovor s Milošem Holaněm, kterému by se případná Šmídova nominace příliš nelíbila.



Už samotný počet hráčů, který ve čtvrtek šéfové národního týmu představili, byl poněkud zvláštní. A budil otázky. Běžná nominace čítá třiadvacet jmen. Stejně je na tom ta olympijská pro Peking, jen v ní navíc mají být doplněni dva hráči jako náhradníci pro případ potřeby. Pětadvacet vyvolených například v pátek oznámily taky USA. Jenže Filip Pešán s Petrem Nedvědem přednesli seznam jen o čtyřiadvaceti položkách.

Proč? Podle informací deníku Sport si poslední místo schovávají pro nečekanou last minute posilu. Tou by měl být liberecký obránce Ladislav Šmíd.

Zatím figuruje mezi náhradníky. To ostatně Sportu potvrzuje i liberecký trenér Patrik Augusta. „Vím, že tam Láďa je, podobně jako náš brankář Petr Kváča,“ říká.

Vedení národního týmu zřejmě nechtělo způsobit poprask tím, že nominuje

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2
Play off
Články odjinud


Články odjinud