Miroslav Horák
18. ledna 2022 • 14:45

Sestavili jsme útoky pro ZOH: Krejčí spojí traktoristy, Frolík unese posun

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejovém Česku doznívají plamenné diskuze na olympijské téma. Vedení reprezentace seskupilo pro zimní Hry překvapivé těleso. Jistě, změny jsou až do uzávěrky 24. ledna možné, přesto nelze očekávat radikální obrat v uvažování lidí zodpovědných za tým. Deník Sport sestavil útočné formace národního mužstva tak, jak se domnívá, že je Filip Pešán a spol. poskládají.



Mnohým chybí Milan Gulaš. Leckteří bývalí hráči a další experti nevěřili vlastním očím, když jeho jméno na čtvrteční tiskové konferenci neslyšeli ani nezahlédli. Původní verze o tom, že budějovické eso může naskočit na palubu jako náhradník, se zřítila během pátečního rozhovoru Sportu s GM Petrem Nedvědem, jenž uznal za platnou verzi, že spojení Peking a náhradník Gulaš je pasé. Fasování olympijské kolekce se rovněž netýká Filipa Chlapíka, po němž byla mezi odborníky a fanoušky nominační poptávka. Ovšem tady platí svazové zatím.

Druhý nejčastěji bodující hráč extraligy by teoreticky mohl nasednout na poslední chvíli výměnou za zdravotně indisponovaného kolegu. Jenže... Jakou roli by čtyřiadvacetiletý křídelník asi obdržel, pakliže s ním nebylo počítáno rovnou? Chlapíka není vhodné svazovat černou prací a nechat mu sběr drobků, je mužem najímaným kvůli produktivitě. Ve Spartě si domácí úkoly plní, ve státních službách je po něm nechtějí. Na viděnou asi tedy až na mistrovství světa ve Finsku.

Na čí bedra bude efektivita Pešánova mužstva naložena? A v rámci jakého spojení?

Očekáváme, že pozice kreativce č.1 připadne Davidu Krejčímu. Nic překvapivého, extraligová hvězda v sezoně nesčetněkrát prokázala nesmírně vysoký standard. Kdyby mu ráno zavolali, že večer hraje za Bruins v první brázdě, vzal by si bágl a mohl by vyrazit rovnou k dvacetiminutové šichtě do TD Garden.

Koho k němu? Někoho sehraného. Malá odbočka.

V Olomouci si DK46 velmi slušně rozumí s Janem Káňou. S hbitým křídelníkem i celkem schopným realizátorem Krejčího nápadů. Ale na Hané od začátku měli a pořád evidují svízel s ideálním doplňkem trojice. Dává tedy smysl zkusit tandem Lukáš Sedlák/Tomáš Hyka.

Tahle dvojka šla do Traktoru Čeljabinsk před třemi roky společně. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Play off
Články odjinud


Články odjinud