20. ledna 2022 • 04:50

Žolíci z ELH, kteří by dodali energii na ZOH: rychlíci, střelci i univerzál

Autor: ryp, ok
Vstoupit do diskuse
2
  • Žolíci z extraligy čekající na šanci: rychlíci, střelci i zkušený univerzálŽolíci z extraligy čekající na šanci: rychlíci, střelci i zkušený univerzálFOTO: Koláž iSport.cz

    Extraligová esa, jejichž jména při nominační tiskovce trenéra Filipa Pešána nezazněla. Přesto nejsou úplně ze hry a do Pekingu se možná podívají. Podoba kádru se podle slov trenéra ještě může měnit. Ať už z důvodu případné nákazy koronavirem, ale i formy již oznámených hráčů. Kdo jsou připravení žolíci, kteří mohou přijít na řadu?

  • Tomáš Filippi

    29 let

    Liberec

    v sezoně: 34/26 (12+14)

    Co se týká nabíjení na střely, je v extralize druhým nejlepším hráčem. Za 60 minut hry 5 na 5 je schopen připravit pro spoluhráče 14,5 rány. Lepší je už jenom David Krejčí (15,4). Navíc je jeho devízou pořád velmi slušný pohyb, univerzálnost a schopnost vyhrávat docela dost vhazování.

    Liberec - Litvínov: Po krásné akci Filippiho snižuje Birner, 2:3
    Video se připravuje ...

  • Matěj Blümel

    21 let

    Pardubice

    v sezoně: 39/21 (11+10)

    Raketa na bruslích, herně se zlepšuje, má větší a větší sebevědomí, v rychlosti dovede s pukem slušné kousky. Je silný v zavážení puku do útočné třetiny. Nominace na olympiádu by pro něj byla životní událostí, plnil by bez řečí jakoukoliv roli. Tohle je věc, která má pro chod týmu zásadní význam.

    České Budějovice - Pardubice: Obrat během minuty! Dynamo poslal do vedení Blümel, 2:3
    Video se připravuje ...

  • Filip Chlapík

    24 let

    Sparta

    v sezoně: 37/46 (21+25)

    Střelec, jasně. Žádný jiný český hráč v extralize není lepší, to se ale ví a nejde o žádnou objevnou zprávu. Ovšem pozor, v Ottawě plnil i roli hráče, který se měl hlavně srážet, bojovat o puky, dávat energii. V kostce, dovede víc, než si myslíte. Navíc je velmi dobrý v zavážení kotouče do třetiny.

    Mountfield HK - Sparta: Chlapíkova svižná rána rozhodla prodloužení, 3:4
    Video se připravuje ...

  • Dominik Lakatoš

    24 let

    Vítkovice

    v sezoně: 20/22 (11+11)

    Ano, živel. Ale zase nepotřebujete mít v týmu jen hochy od Bobří řeky. Zdravý grázlík ho umí nastartovat, podívejte se, co udělal s Vítkovicemi. Věří si, je rychlý, dá vám energii. Kromě produktivity má ještě jednu dobrou vlastnost, dovede dobře napadat. Role žolíka by mu sedla.

    Vítkovice - Olomouc: Domácí protiútok mazácky vyřešil Lakatoš, 5:3
    Video se připravuje ...

  • Jakub Flek

    29 let

    Karlovy Vary

    v sezoně: 35/25 (10+25)

    V posledních deseti zápasech posbíral 8 bodů (4+4). Ale proč hlavně by mohl dostat místenku do letadla směr Peking? Má pořád pekelně rychlé nohy, dovede být nepříjemný pro každého soupeře, který chce založit akci. Umí je ničit. Sám navíc dovede úspěšně kotouč do pásma dostat.

    Karlovy Vary - Kladno: Flek trefil přesně horní růžek, 5:2
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2
Play off
Články odjinud


Články odjinud