12. února 2022 • 10:25

Herec Polívka jezdil s malou Ledeckou: Učil jsem ji plužit. Vždy byla dříč

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnes je jedna z největších hvězd světového zimního sportu. Jak ale lyžařsko-snowboardová obojživelnice Ester Ledecká začínala? O malou vzpomínku se podělil herec Vladimír Polívka, který se v dětství snowboardingu věnoval. „Držel jsem ji a učil plužit,“ zavzpomínal v Sazka studiu czechteam.tv na svou zkušenost s malou Ester na „prkně“. Syn herce Bolka Polívky se z těch časů kromě Ledecké zná i s další olympioničkou Šárkou Pančochovou.



Syn Bolka Polívky a Chantal Poullain má v genech herectví. Nakonec také vystudoval DAMU a vydal se stejnou cestou jako rodiče. Ne vždy o tom byl takto pevně přesvědčen, v mládí se hodně věnoval sportu, především pak právě snowboardingu. A během toho také poznal současné české olympioničky.

„S Ester jsem se potkal mockrát, jezdili jsme spolu v týmu. I s  Šárkou Pančochovou se znám moc dobře. A Ester? Dyť já jsem opravdu byl u toho, že jsem ji držel a učil ji plužit,“ vzpomínal Polívka.

 „Né počkej!“ reagoval hned udiveně moderátor Sazka Studia Luděk Staněk, zatímco Polívka začal rukama ukazovat, jak malá Ledecká byla. „Mně bylo nějakých 12 nebo 13,“ vysvětloval herec, který je skoro o šest let starší než česká sportovkyně, která v současnosti reprezentuje Česko na olympiádě v Pekingu.

„Ona už plužit asi trochu uměla,“ zamyslel se s úsměvem Polívka. „Jen přede mnou dělala, že to neumí,“ pobavil vzpomínkou na přibližně šesti až sedmiletou Ledeckou.

Polívka přiznal, že snowboardingu nedával tolik a na olympiádu by se asi nikdy nepropracoval. Dal přednost herectví. V čem ale vidí výjimečnost Ledecké? „Ta holka je hrozný dříč,“ zvážněl herec. „Neviděli jsme se hrozně dlouho, ale vždycky byla. Ona je prostě makačenko. Taková česká sportující holka se vším všudy,“ dodal k dvojnásobné olympijské vítězce na snowboardu a zlaté lyžařce v Super-G v Pchjongčchangu před čtyřmi lety.

A co řekl k poslední medaili z paralelního obřího slalomu v Pekingu? „Nekoukal jsem, ale o zlatu vím. Tak pro ní je to jen do sbírky,“ zlehčil Polívka to, jak STR mezi snowboardistkami dominuje.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud