9. srpna 2021 • 18:52

Hvězdní kouči na OH! Kanadu povede dream team v čele s Cooperem

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na definitivní potvrzení účasti nejlepších hokejistů světa na zimních olympijských hrách v Pekingu 2022 se stále čeká. Představení trenérských týmů zámořských mužstev ale garanci dost nahrává. Kanadu má vést na olympijském turnaji v Číně to nejlepší, co může země javorového listu nabídnout! Hlavním koučem byl jmenován Jon Cooper. Vůdci dvojnásobných šampionů NHL z Tampy Bay navíc budou pomáhat jako asistenti hvězdní kolegové – Bruce Cassidy (Boston), Barry Trotz (NY Islanders) a Peter DeBoer (Las Vegas).



Těžko si jen představit, že by takový trenérský dream team vedl na nadcházející olympiádě výběr z Evropy. I když NHL stále jednoznačně nepotvrdila účast hvězdných hokejistů na Hrách v Pekingu, už před časem byl vedením amerického hokeje představen jako hlavní trenér Mike Sullivan, který na lavičce Pittsburghu dovedl Penguins ke dvěma Stanley Cupům. Volbu USA však nyní spolehlivě předehnala v atraktivitě a bezpochyby i v ambicích Kanada a její ukázání na Jona Coopera.

„Je mi ctí, že mohu příští rok v Pekingu vést mužský olympijský tým Kanady, a že mohu pokračovat v bohaté tradici hokejové excelence, která je spojena s hokejovou Kanadou,“ řekl třiapadesátiletý strůjce posledních dvou úspěchů Tampy Bay ve finále Stanley Cupu. Cooper byl dozajista jednoznačným kandidátem, v Číně ale na hvězdné Kanaďany nebude sám. Pomoci se mu dostane od tří trenérských kapacit z nejambicióznějších klubů NHL.

Trenér Tampy Bay Jon Cooper během oslav zisku Stanley Cupu
Trenér Tampy Bay Jon Cooper během oslav zisku Stanley Cupu

Všichni z trojice asistentů Barry Trotz, Bruce Cassidy a Peter DeBoer patří v současnosti mezi nejuznávanější kouče v zámoří. Nejstarší Trotz (59) je bezpochyby nejúspěšnějším z Cooperových kolegů. Stanley Cup s Washingtonem, zlato z mistrovství světa i Světového poháru a dvojnásobné vítězství Jack Adams Award mluví za své.

Trofej pro nejlepšího trenéra NHL má na kontě i o tři roky mladší Cassidy, jenž poslední roky vede z lavičky Bruins Davida Pastrňáka . Bohaté zkušenosti má i nejmladší DeBoer (53), který zažil na střídačce již tři finále play off.  Rovněž se podílel na kanadském zlatu ze světového šampionátu.

„Příležitost pracovat s vynikající manažerskou skupinou a s elitním trenérským štábem Barryho, Bruce a Petera je velké privilegium. Na olympiádu mám spoustu krásných vzpomínek, Hry jsem sledoval už jako malý kluk a každé vítězství bylo vzrušující. Těším se, že pomůžu vytvořit trvalé vzpomínky Kanaďanům po celé zemi, zatímco náš tým bude bojovat o zlatou medaili,“ neskrýval Cooper ambice a nadšení před olympiádou.

Krejčí v Olomouci: bude vyprodávat haly jako Jágr a zahraje si ještě za Boston?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud